Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Steenwijkerland

Zonder problemen energie vergelijken in Steenwijkerland? Met behulp van de Energiehunter tref je gemakkelijk alle relevante energiebedrijven als bijv. Powerpeers en Energiedirect. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Steenwijkerland de scherpste prijs kan bieden. Tevens lees je op deze pagina handige informatie over topics zoals energieproblemen en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarnaast bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,729
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,224
Gemiddeld verbruik: 1.411 m3 en 3.205 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersbij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 400,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Steenwijkerland?

Er zijn enorm veel energieleveranciers in Steenwijkerland. Dit varieert van NLE tot aanbieders zoals Vattenfall, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment is het aanbod ongeveer 50 leveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het net van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiehunter testen. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Steenwijkerland voor jou is? Vul direct de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een storing, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! D.m.v onze vergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Steenwijkerland, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Door middel van filteren in de vergelijkingstool zoek jij moeiteloos een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Steenwijkerland

 • Vattenfall: Eigen mobiele app
 • Essent: Hoge welkomstkorting
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Greenchoice: Scherpe welkomstkorting
 • Budget Energie: Exclusieve kortingen
 • NLE: Online account
 • Energiedirect.nl: Duidelijke website
 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • Oxxio: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Pure energie: Scherpe welkomstbonus
 • Powerpeers: Inzicht in energiegebruik
 • Delta: Goede welkomstbonus

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de energiekosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder in Steenwijkerland heet Enexis. Eveneens hanteert de Gasunie aparte tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Steenwijkerland vinden we terug in gasregio 4, 8. Dat draait uit op een toeslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Kerngegevens Steenwijkerland

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • (Regio) nummer: 0521
 • Aantal inwoners: 43333
 • Centrale postcode: 8343
 • Populaire wijk: Stad-Steenwijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,729
 • Stroomtarief kwh: €0,224
 • Gem. gasverbruik: 1.411 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.205 kWh
energie-vergelijken-steenwijkerland

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk de standaard informatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Steenwijkerland bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.411 m3 plus 3.205 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het verstandig om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle populaire aanbieders + contracten. Bij ieder contract check je info zoals soort energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Steenwijkerland, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede aanbieding in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de maatschappij. Denk aan www.essent.nl + www.hvcgroep.nl. De gekozen energieleverancier regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Steenwijkerland


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €320 korting realiseren. Maar, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.nl vind jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Tip 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktische tip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktische tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bespaaradvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktisch advies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Steenwijkerland. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Steenwijkerland. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg jij elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw betreffende energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bedrijven als Vattenfall, Delta + E-on. Hierna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Je geselecteerde maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Met behulp van Energiehunter.nl vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.budgetenergie.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels voordelige tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Steenwijkerland vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Steenwijkerland en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Steenwijkerland

Een groot deel van de energiemaatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Steenwijkerland. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt illegitiem “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene Energie uit Nederland”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Steenwijkerland vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Steenwijkerland zien we meerdere projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8343. Wanneer je woont in wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je wellicht tegen een gunstig tarief meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Overijssel hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Vijf praktische bespaartips en bezoek pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk ook Powerpeers overstappen in mei 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente