Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken IJsselham

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in IJsselham? Met behulp van Energiehunter.nl tref je overzichtelijk alle verkrijgbare energie aanbieders zoals Pure Energie & Engie. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in IJsselham de scherpste prijs kan bieden. Bovendien vergaar je op Energiehunter.nl handige informatie over items zoals overstappen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,7341
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,2378
Gemiddeld verbruik:1.485 m3 en 2.957 kwh
Populaire aanbiederNuon

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 255,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapserviceNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in IJsselham?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in IJsselham. Dit varieert van Budget Energie tot aan Eneco, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 50 providers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario is de energiehunter toe te passen. Benieuwd welke gas & stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in IJsselham is? Geef vlug de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Dankzij onze prijzencheck check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van IJsselham, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van selecties in de vergelijkingstool bekijken jullie zonder problemen een contract dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in IJsselham

 • Nuon: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Greenchoice: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Budget Energie: Contact via chat
 • NLE: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Energiedirect.nl: Eenvoudig verbruik inzien
 • Engie: Scherpe overstapkorting
 • Oxxio: Hoge overstapkorting
 • Pure energie: Uitstekende klantenservice
 • Powerpeers: Goede overstapbonus
 • Delta: Zelf termijnbedrag wijzigen

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen december 2019)

Het aanbod van gas en stroom maatschappijen en de kosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer andere tarieven voor logistiek. De netbeheerder in IJsselham is Enexis. Vervolgens hanteert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Steenwijkerland maakt deel uit van de gasregio 4, 8. Dit houdt in een toeslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten en cijfers IJsselham

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • (Regio) nummer: 0561
 • Aantal bewoners: 43333
 • Hoofdpostcode: 8361
 • Veel gezochte wijk: Stad-Steenwijk

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7341
 • Stroomtarief kwh: €0,2378
 • Gem. gasverbruik: 1.485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.957 kWh
energie-vergelijken-ijsselham

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving IJsselham ligt dat gemiddeld op circa 1.485 m3 en nog eens 2.957 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Ten aanzien van prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het slim om ieder jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle verkrijgbare energiebedrijven. Van ieder contract check je informatie met betrekking tot herkomst energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in IJsselham, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.budgetenergie.nl en www.fenor.nl. De betreffende energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in IJsselham


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan ruim €350 voordeel geven. Desalniettemin, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op deze pagina bekijk je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Tip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bezuinigadvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigtip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bezuinigadvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in IJsselham. Dan betaal je het minst voor je energie. Let op, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En mogelijk is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor IJsselham. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal faciliteert jouw gekozen organisatie dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijvoorbeeld Nuon, NLE + Energieflex. Bij de volgende stap bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jouw aankomende gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van onze website bekijk je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.delta.nl, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven IJsselham vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in IJsselham en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in IJsselham

De meeste energie aanbieders leveren inmiddels groene stroom in IJsselham. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Gebruik dan het filter “Groene stroom uit Nederland”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in IJsselham vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Steenwijkerland zien we diverse initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8361. In huizenbezitter in wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je vaak heel gunstig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Overijssel volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Dak met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Bekijk ook GreenChoice december 2019.