Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Alleen gas vergelijken juli 2024

Zoek jij een goedkope energieleverancier waar je alleen gas kunt afnemen? Goed nieuws, wij hebben de beste alleen gas aanbiedingen van Nederland voor jou verzameld. Via Energiehunter.nl vind je altijd de meest actuele tarieven en beste acties voor gas en stroom. Maar wanneer je elders al een voordelig contract voor stroom hebt, kan je ook alleen gas vergelijken. Op deze pagina lees je alle informatie over de verschillende vormen van gas en kan je meteen de laagste gasprijzen met elkaar vergelijken. 

Stel je voor: je hebt bij een bepaalde energieleverancier voor een aantal jaren de stroomprijs vastgezet en bent daar eigenlijk wel tevreden over. Dan kan je er voor kiezen om bij een andere maatschappij alleen gas af te sluiten. De gasprijs in 2019 ligt gemiddeld op €0,76

 • Gas is een stuk duurder dan stroom
 • Per kWH gas betaal je al gauw €0,76
 • Het gemiddelde verbruik vane en hoekwoning ligt rond de 1.600 m3 per jaar
 • Dat komt al gauw neer op €1.200 per jaar!
 • Een goedkope gasleverancier vinden doe je op Energiehunter.nl
 • Een goede aanbieding gevonden? Sluit het direct af op de website van de aanbieder

Gemiddelde gasprijzen en verbruik in Nederland {2024)

De gasprijzen in Nederland stijgen vrijwel ieder jaar. Dat heeft te maken met een stijgende gasprijs en  een verhoogde energiebelasting. De prijs van één M3 gas ligt in 2024 op zo’n €0,76. Hoe die prijs precies is opgebouwd vind je in de tabel hieronder. 

Wat?Kosten in €
Kale gasprijs€0,28
Belasting op energie€0,35
Gasprijs excl. BTW€0,63
Gasprijs incl. BTW€0,76

Het mag duidelijk zijn: gas is niet goedkoop! En daarom is het ook zo interessant om elk jaar opnieuw de prijzen met elkaar te vergelijken. Wie dit slim doet, profiteert van welkomstacties en regelmatig overstapt kan al snel honderden euro’s per jaar besparen op de energierekening. 

Gemiddeld gasverbruik in Nederland (Bron: Nibud)
Wil je weten hoeveel gas jij verbruikt ten opzichte van andere huishoudens in Nederland? Dan is het handig om te kijken naar het gemiddelde verbruik van vergelijkbare huishoudens. Het feitelijke gasverbruik hangt af van de grootte van de woning, en het aantal personen in een huishouden. Aan de hand van de tabel hieronder achterhaal je wat een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt aan gas. 

Type woningGemiddeld verbruik (jaarlijks)Kosten per maand
Flat1.000 m3€88,00
Tussenwoning1.350 m3€115,00
Hoekwoning1.580 m3€130,00
2 onder 1 kap1.800 m3€140,00
Vrijstaand2.410 m3€180,00
Gemiddeld1.470 m3€120,00

Goedkoopste gasleverancier van Nederland in juli 2024

Wat is nu in juli van het jaar 2024 de voordeligste gasleverancier? Een goede vraag! De gasprijzen worden veroorzaakt door verschillende factoren. Deze vind je hieronder. 

 1. Het aantal m3 dat je jaarlijks verbruikt
 2. Jouw woonplaats (gasregio en toeslag netbeheerder)
 3. Soort gas (groen of grijs)

Het afsluiten van een goedkoop contract
Direct besparen op gas? Daarvoor gebruik je het onderstaande stappenplan. De verwarming, douchen en warm tapwater: het is niet goedkoop. Start vandaag nog met besparen en profiteer van de beste gas-aanbiedingen van juli 2024. Heb je ook stroom nodig? Dan adviseren wij om op zoek te gaan naar een contract met gas en stroom. Dit is in de regel een stuk voordeliger!

Benodigde tijd: 10 minuten

Alleen gas afsluiten? Binnen 10 minuten een goedkoop contract gevonden!

 1. Kies type huishouden

  Geef aan hoe groot het huishouden is. Ben je alleen, samen, of juist met een klein- middel- of groot gezin?

 2. Postcode en huisnummer invullen

  Gasprijzen zijn per regio weer anders. Dat komt door de verschillende gasregio’s die Nederland kent. Bovendien is er in elke regio weer een andere netbeheerder actief die ook weer aparte toeslagen rekenen

 3. Kies voor “alleen gas”

  Om een goede vergelijking te maken is het van belang dat je alleen gas vergelijkt. Dit kan heel eenvoudig. Ga naar het onderdeel “verbruik en metertype opgeven”. Bij Gas vul je 0 M3 in, en bij stroom vul je het verwachtte aantal kWh’s in dat je denkt te verbruiken.

 4. Kies het gewenste type contract

  Geef nu aan of je voorkeur uit gaat naar een modelcontract (variabel), of een vast contract van bijvoorbeeld 1, 3 of 5 jaar. In de regel is het het meest aantrekkelijk om steeds te gaan voor een éénjarig contract. Je profiteert dan ieder jaar weer van een interessante welkomstbonus.

 5. Het afsluiten van een goedkoop contract

  Alle wensen doorgegeven? Je vindt nu direct alle energieleveranciers die bij jou alleen gas kunnen leveren. Deze worden standaard gesorteerd op prijs. De goedkoopste gasleverancier van Nederland staat dus bovenaan. Een interessante aanbieding gezien? Klik op “bekijk”. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van de aanbieder waar je het contract kunt afsluiten. Standaard 14 dagen bedenktijd!