Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Beste energieleverancier juni 2024

Ben jij op zoek naar de beste energieleverancier van Nederland? In ons land zijn er ontzettend veel verschillende aanbieders. Bekende partijen zijn natuurlijk Vattenfall, Essent en Eneco. Maar de laatste jaren zien we ook allerlei nieuwe bedrijven als PowerPeers, Greenchoice en Pure Energie. Wat is nu op dit moment de beste energiemaatschappij die past bij mijn wensen? Een zeer terechte vraag waar we niet zo 1, 2, 3 antwoord op kunnen geven. Wat voor jou de beste keuze is, hangt sterk af van jouw situatie en wensen. 

 • Via onze vergelijker vind je 15 verschillende maatschappijen
 • Elke aanbieder heeft zo zijn voordelen en nadelen
 • Wij beoordelen maatschappijen op prijs, duurzaamheid en service
 • Bedenk voor jezelf wat voor jou belangrijk is
 • Op basis daarvan kunnen wij een suggestie doen voor “de beste energieleverancier”   

De meeste gekozen energiemaatschappij 

Het kiezen van een (nieuwe) energiemaatschappij is niet iets wat veel mensen graag doen. Het lijkt vaak erg ingewikkeld, en het product energie is nu niet bepaald sexy. Toch is het zeer interessant om elk jaar opnieuw energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Door enorme verschillen in energieprijzen en welkomstbonussen kan regelmatig overstappen je zo €350,00 per jaar opleveren. En dat is geld waarmee je weer allemaal leuke dingen kunt doen waar je wél blij van wordt. Kortom: energiebedrijven met elkaar vergelijken loont! 

Direct overstappen naar de beste energiemaatschappij van Nederland? Hieronder bespreken we kort de goedkoopste, meest duurzame en meest klantvriendelijke leverancier. 

1. De goedkoopste aanbieder

Stroom is stroom, en gas is gas. Er zit geen kwaliteitsverschil in verschillende soorten gas of stroom. Voor velen is dan ook de beste leverancier de goedkoopste aanbieder. Wat is de goedkoopste energieleverancier van juni 2024? Dat hangt af van jouw woonplaats en verbruik. 

 1. Vul hierboven jouw postcode en huisnummer in
 2. Maak een schatting van jouw verbruik
 3. Kies eventueel voor groene stroom als je dat belangrijk vindt
 4. Kies de gewenste contractduur
 5. Rechts vind je alle beschikbare leveranciers. Deze zijn standaard gesorteerd op goedkoopste. 
 6. Kies de bovenste aanbieder en sluit het goedkoopste energiecontract direct af op de website van de aanbieder. Je gegevens zijn altijd veilig en je hebt 14 dagen bedenktijd

2. De groenste leverancier

Kijk jij niet alleen naar je eigen portemonnee? Maar vind je het ook belangrijk dat we zuinig zijn op onze aarde en een gezond klimaat houden voor de volgende generatie? In dat geval zijn duurzaamheid en groene stroom voor jou vermoedelijk belangrijke thema’s. Goed nieuws: steeds meer energiemaatschappijen zetten in op duurzaamheid en groene energie. De top-5 groenste energieleveranciers van juni 2024 zijn:

 1. Qurrent
 2. Pure Energie
 3. Van de Bron
 4. PowerPeers
 5. Delta

Let op! Veel maatschappijen geven aan met groene energie te werken. Maar in de praktijk is de herkomst van groene energie niet altijd even duurzaam. Kies bij voorkeur voor een maatschappij die haar gas en stroom duurzaam opwekt in Nederland.

3. De maatschappij met de beste service

Wil jij als een koning behandeld worden bij jouw nieuwe energieleverancier? Dan kies je voor de leverancier met de beste service. Hoe ontdek ik nu welke leverancier de beste service verleent? Heel simpel: door te kijken naar reviews en beoordelingen van andere consumenten. Slechte dienstverlening vertaalt zich direct in negatieve reacties rondom een bepaalde leverancier. Gaat een maatschappij netjes om met haar klanten, en worden vragen en problemen op een snelle en adequate manier opgelost? Dan resulteert dit vanzelf in positiever reacties. De leveranciers met de beste cijfers zijn:

 1. Vattenfall / 7.4
 2. Budget Energie / 7.2
 3. Pure Energie / 7.0
 4. Eneco / 6.8
 5. Oxxio / 6.4