Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Alleen stroom vergelijken juli 2024

Wil jij uitsluitend energiecontracten vergelijken met alleen stroom? Via Energiehunter.nl vergelijk je alla aanbieders met uitsluitend elektriciteit, en dus geen gas. Er zijn verschillende situaties waarin het handig om om te kiezen voor een alleen stroom aanbieding. Bijvoorbeeld wanneer je helemaal van het gas af bent, en zelf warm water opwekt met bijvoorbeeld een warmtepomp of zonneboiler. Of wanneer je bent aangesloten op het warmtenet. Het kan ook zijn dat je het gas en stroom bij twee afzonderlijke energieleveranciers wilt afsluiten. In dat geval kan het ook nodig zijn om te zoeken naar energie aanbieders met alleen stroom. 

Handmatig zelf alle stroomprijzen vergelijken is een onbegonnen zaak. Gelukkig hebben wij daar iets op gevonden. Via onze vergelijker check je razendsnel de laatste prijzen en vind je de beste aanbieding voor jouw situatie!

  • Stroom is een stuk goedkoper dan gas
  • De stroomprijs per kWh in 2024 ligt gemiddeld op €0,22
  • Wie een huis zonder gas heeft kan enorm besparen op de energierekening
  • Dat kan bijvoorbeeld met een zonneboiler of warmtepomp
  • Via onze stroomvergelijker vind je meteen de beste stroom aanbiedingen van juli 2024 voor jouw verbruik
  • Overstappen gaat eenvoudig: je sluit het nieuwe contract af op de website van de nieuwe aanbieder.
  • Dankzij de overstapservice wordt jouw oude contract meestal opgezegd door de nieuwe stroomleverancier.   

Alle stroom aanbiedingen van 2024

Niemand wil teveel betalen voor elektriciteit. De hypotheek of huursom, verzekeringen, boodschappen: het leven is al duur genoeg. Hoe fijn is het dan wanneer je kunt besparen op de stroomrekening? Aan de hand van onze energievergelijker vind je snel en eenvoudig de beste aanbieding die past bij jouw wensen en verbruik. Tip: zoek je specifiek naar een duurzame partij? Zie dan ook onze pagina over groene stroom

De beste aanbiedingen van juli
De elektriciteit die we gebruiken voor onze huishoudelijke apparaten is lang niet zo duur als gas. Wanneer je los bent van het gas, heb je enkel stroom nodig. Dit scheelt enorm in de kosten. Hieronder vind je de 5 beste stroom aanbiedingen van de maand juli. 

  1. €240,00 korting op stroom bij PowerPeers
  2. €100 korting op alleen stroom bij VandeBron
  3. Tot €105,00 welkomstkorting bij stroom van NLE

Veelgestelde vragen over goedkope elektriciteit afsluiten

Meer weten over energieleveranciers met goedkope contracten voor alleen elektriciteit? Onderstaand tref je in onze FAQ de meest gestelde vragen. Meer weten? Neem gerust contact op met onze klantenservice. 

Kan ik ook alleen stroom afsluiten?

Ja, bij de meeste energieleveranciers kan je ook alleen stroom kiezen. Gas is dus optioneel, en zeker niet verplicht. Kies hiervoor de optie “alleen stroom” .

Waarom zou ik alleen elektriciteit nemen, en geen gas?

Hiervoor zijn 2 belangrijke redenen te bedenken. Allereerst kan het zijn dat jij een gasloze woning hebt. Op het moment dat je het warme water opwarmt met behulp van een elektrische ketel, warmtepomp of zonneboiler heb je geen gas meer nodig. Een andere reden kan zijn dat je stroom en gas bij 2 afzonderlijke energieleveranciers afsluit.

Is het interessant om gas en stroom bij 2 aparte leveranciers af te sluiten?

In de regel is het financieel gezien niet interessant om gas en stroom bij twee aparte aanbieders af te sluiten. Door zowel gas en licht bij één energiemaatschappij onder te brengen ben je meestal veel goedkoper uit.

Hoe kan ik nog meer besparen op de stroomkosten?

De stroom die je niet verbruikt hoef je ook niet te betalen. Neem energiezuinige apparaten, laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten, kies voor ledlampen en laat lampen niet onnodig aanstaan. Daarnaast is het verstandig om elk jaar opnieuw de aanbieders met elkaar te vergelijken. Op die manier bespaar je (dankzij welkomstbonussen) al gauw €100 – €200 per jaar aan stroomkosten.