Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Top 3 Energieleveranciers april 2024

De prijzen en aanbiedingen van de Nederlandse energieleveranciers wisselen enorm vaak en snel. Waar vorige week nog Vattenfall de voordeligste leverancier was voor jouw verbruik, kan dat deze week wel weer Eneco zijn met een scherpe cashback actie. Niets is zo veranderlijk als de prijzen en aanbiedingen van energiemaatschappijen. Wil jij weten welke aanbieder op dit moment het goedkoopste is? Vul dan alle benodigde gegevens in onze vergelijker in. Je vindt dan meteen de 3 goedkoopste of best beoordeelde energieleveranciers van april 2024! De actuele tarieven zijn volledig afhankelijk van jouw verbruik en wensen. Wat wij nodig hebben:

  • Jouw gezinssituatie (hoeveel personen wonen er thuis?)
  • Postcode en huisnummer
  • Geschatte verbruik + eventuele stroom die je zelf opwekt met zonnepanelen
  • Type stroom wat je wilt gebruiken (groen of grijs)
  • Contractduur (1, 3 of 5 jaar of juist variabele tarieven)

1. Vattenfall

Op 1 staat Vattenfall. Dit is de grootste energieleverancier van Nederland. Met hun handige apps en gebruiksvriendelijke website is abonnement zo afgesloten, heb je 24/7 inzicht in je verbruik en kun je altijd terecht voor service. Ze bieden pakketten aan met diverse looptijden, van variabel tot vast voor 1 jaar, 3 jaar of zelfs 5 jaar. Een goede keus voor mensen die gaan verhuizen of willen overstappen met korting. 

2. Essent

Op plek 2 vinden we Essent. Met 100.000den klanten ook een grote energiemaatschappij in ons land. Met een eigen slimme thermostaat en goede serviceafdeling met monteurs voor installatie en storingen behoren ze tot een van de populaire aanbieders. De zijn ook erg duurzaam bezig met bijvoorbeeld warmtepompen en zonnepanelen.

3. Eneco

Eneco wil Nederland duurzamer maken en doet dat tegen aantrekkelijk prijzen. Ze zijn flexibel qua termijnbedrag en je kunt ook los stroom of los gas afnemen. Overstappen gaat heel snel, al binnen 3 dagen is aansluiten mogelijk. Ook voor zakelijke klanten kan dit een aantrekkelijk energiebedrijf zijn. Eentje die zeker in onze top 3 thuishoort. 


Hoe is deze top 3 tot stand gekomen?

Wij hebben verschillende top lijstjes gemaakt. Op deze pagina vind je de top 3 energieleveranciers in algemene zin. Ga je specifieker kijken dan hebben we nog een aantal toplijsten opgesteld. Deze vind je hieronder:

De goedkoopste leveranciers
De meest duurzame leveranciers
De beste leverancier

Waarop hebben jullie beoordeeld?

We hebben gekeken naar veel verschillende aspecten zoals; aantal klanten, app, website, aantal contracten, prijzen, pakketvariatie, flexibiliteit, welkomstkorting, verlengkorting, randapparatuur, duurzaamheid, storingen, klantenservice, contactmogelijkheden en nog veel meer.

Waaraan moet een energieleverancier voldoen?

Het is belangrijk om, als je jouw top 3 energiebedrijven wilt vergelijken, je niet alleen kijkt naar de prijs / maandbedrag en de korting. Kijk ook naar zaken als zekerheid; voor hoelang kun je het contract vastzetten? Kan je eenvoudig je verbruik of termijnbedrag verhogen of verlangen? Heb je inzicht in je verbruik? Wil jij duurzame groene stroom? Bepaal voor jezelf eerst wat je echt heel belangrijk vindt, en ga op basis daarvan vergelijken.