Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie besparen

Niemand wil teveel betalen voor energie. Daarom helpt Energiehunter.nl jou met het vinden van de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Wij vergelijken alle gas- en stroomtarieven en bieden – gebaseerd op jouw postcode, verbruik en overigen wensen – het goedkoopste energiecontract. Maar energie die je niet verbruikt hoef je ook niet te betalen. Het is dus ook verstandig om te kijken wat je nog meer kunt doen om te besparen op energie. Op deze pagina vind je daarom een overzicht met de beste energiebespaartips. We linken door naar diverse onderwerpen, van led-lampen tot tochtstrips. 

 • Een Nederlands gezin met 2 personen verbruikt gemiddeld 3.000 kWh stroom en 1.000 M3 gas
 • Let op: het gasverbruik wordt voor belangrijk deel veroorzaakt door het type woning. Een appartement of flat gebruikt gemiddeld (1000 M3) veel minder gas dan een vrijstaande woning (2.200 M3). 
 • Ongeveer 50% van de energierekening komt voort uit verwarmingskosten
 • Ongeveer 10% van de energierekening komt voort uit warm water
 • Apparaten en lampen in huis dragen ongeveer voor 35% bij aan de energierekening
 • Op deze pagina vind je handige energie-bespaartips voor een lagere rekening

Top 5 energie bespaartips juni 2024

We verbruiken met z’n allen flink wat stroom en gas. Nu kan je al gauw klagen over hoge energieprijzen of hoge energiebelastingen. Maar de snelste besparing kan je realiseren door gewoon minder energie te gebruiken. Elke kilowattuur stroom die je niet gebruikt, en elke kubieke meter gas die je niet opmaakt hoef je immers ook niet te betalen. 

 1. Thermostaat graadje lager zetten. Zet de verwarming in huis 1 of 2 graden lager. Doe wat vaker een warmte trui aan of pak een dekentje. Dit bespaart al gauw €100,00 per jaar aan stookkosten. 
 2. Radiatoren controleren: het is belangrijk om regelmatig de radiatoren te ontluchten. Op die manier voorkom je dat de radiator niet aan de hele oppervlakte warm wordt. Dit bespaart al gauw €80,00 per jaar. 
 3. Gebruik het eco-programma. Veel apparaten als de wasmachine of vaatwasser hebben een eco-stand. Gebruik deze en bespaar gemiddeld €80,00 per jaar
 4. Laat de CV-ketel regelmatig inspecteren. Om er zeker van te zijn dat de CV-ketel optimaal blijft werken met een maximaal rendement is het belangrijk om deze eens per jaar te laten inspecteren. Dit bespaart je gemiddeld zo €60,00 per jaar
 5. Zorg voor goede isolatie. Houd de gewonnen warmte binnen, en zorg voor goede isolatie van spouwmuur, dak en vloer. Dit kan wel 30% energie besparen. 

Nog meer besparen?

De bovenstaande bespaartips zijn slechts een paar voorbeelden van de vele mogelijkheden om minder gas en stroom te gebruiken. Op energiehunter.nl hebben wij voor jou de beste energie besparende maatregelen verzameld. Hieronder vind je een lijst met beschikbare onderwerpen. Klik door voor meer informatie en mogelijke besparingen.