Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Zakelijk energiecontract

Wil jij voor je bedrijf een energiecontract afsluiten? ZZP’ers, MKB’ers en grootzakelijke klanten hebben behoefte aan speciale pakketten voor gas en licht. De normale contracten van bijvoorbeeld Vattenfall of Essent zijn dan niet voldoende. Vaak is het verbruik veel hoger en wil je voor de belastingdienst heldere facturen met uitsplitsing van de BTW. Ook kun je als zelfstandige energie vergelijken voor je eigen woning of kantoor / bedrijfspand. Op deze pagina vind je alle informatie over business energy!

Zakelijk gas en stroom vergelijken

In de tool hieronder kun je direct de actuele zakelijke prijzen van juni 2024 vergelijken. Voer de adresgegevens in (van het kantoor / pand / lokatie waar de stroom geleverd moet worden). Geef een schatting van het verbruik (in kWh voor stroom en M3 voor aardgas). Vervolgens kun je aangeven of je groene duurzame energie belangrijk vindt en of je een 1 jarig / 3 jarig contract wilt afsluit. Onze vergelijker zet alle business energiemaatschappijen op een rijtje, van goedkoop naar duur. Je kunt een abonnement afsluiten door te klikken op de groene ‘aanvraag’ knop en de resterende gegevens in te vullen. Je krijgt altijd hulp bij overstappen en zit nooit zonder gas of stroom op de zaak. De tool houdt ook rekening met de laagste vaste leveringskosten

 
 

Welke energiemaatschappijen leveren aan zakelijke klanten?

Op dit moment vind je in onze vergelijker veel verschillende aanbieders van gas en stroom voor de zaak of op kantoor. ZZP’ers en MKB’ers met een 3 x 80 Ampère (tot 100.000 KWh stroom) of gasaansluiting tot +/- 40M3 kunnen hier goed mee uit de voeten. Kantoren, winkels, restaurants, hotels, grote huizen, vakantiewoningen, huurhuizen en andere bedrijfspanden kun jij goedkoop van gas en licht voorzien. Onder ander via Vattenfall, Budget Energie, DELTA, De Groene Stroomfabriek, ENGIE, Eneco, Greenchoice, Sepa green en Total Gas & Power.

Wat is een kleinverbruiker of grootverbruiker?

Een leverancier maakt vaak onderscheid tussen een kleinverbruiker en zakelijke grootverbruiker. Het kantelpunt ligt rond de 100.000 kWh stroom per jaar. Voor bedrijven die veel gas verbruiken is dit kantelpunt sneller bereikt. Bijvoorbeeld wanneer je meer dan 45 M3 per uur aan aardgas nodig hebt.

Wat is de goedkoopste zakelijke energiemaatschappij?

Daarop is geen eenduidig antwoord te geven. Dat verschil namelijk per regio, netbeheerder, contractlooptijd en vooral verbruik. Sommige aanbieders van stroom zijn goedkoper wanneer je alleen elektriciteit afneemt, maar naar verhouding duurder als je ook gas bij de wilt afnemen. Vergelijke daarom altijd de prijzen in onze business vergelijker. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaald.

Overstappen als zakelijke klant

Het overstappen als ZZP’er, eenmanszaak, MKB’er of klein zakelijke klant gaat praktisch hetzelfde als een consument. Je leveranciers zal het papierwerk voor je verzorgen. Let erop dat wanneer je gaat overstappen, je oude contract al wel verlopen is. Mogelijk moet je anders een overstapboete betalen. Voor groot-zakelijke klanten kan het wat anders werken. Vaak gaat het hier om grote contracten met veel inpakt die zijn afgesloten voor langere tijd. Het kan zijn dat een nieuwe zakelijke energieleverancier dit contract deels wil overnemen mocht je ouder abonnement niet niet verstreken zijn.

Wie kunnen hiervan profiteren?

Een stroom en gas contract voor zakelijke doeleinden gaat verder dan alleen een ondernemer. Ook bijvoorbeeld scholen, sportclubs, verenigingen, VVE’s, winkelketens en brancheverenigingen. Het energieverbruik van ZZP’ers is anders dan een groter MKB bedrijf. Iedereen kan echter profiteren van voordeel op de factuur, speciale klantenservice en accountmanagement. Wist je trouwens dat er ook subsidie is voor het doen van investeringen in duurzame producten als bedrijf? Meer hierover lees je hieronder.

Hoe zit het fiscaal met de belasting (BTW)

Natuurlijk kun je als ondernemer de betaalde en afgedragen belasting op gas en stroom aftrekken in de aangifte (voorbelasting). Het maakt hierbij niet uit welk contract je hebt afgesloten. Ook een consumentenpakket valt daaronder. Daarnaast is er de energie-investeringsaftrek. De EIA kan je toepassen bij het doen van duurzame energie-investeringen (zonnepanelen / warmtepomp).


Pakket zakelijke energiemaatschappij afsluiten juni 2024

Na het lezen van alle informatie op deze pagina is het jou vast wel duidelijk geworden. Het is zeer belangrijk de stroom tarieven en prijzen voor gas goed te vergelijken. Hoe minder kosten, hoe meer winst voor de onderneming. Wij snappen dat zakelijke klanten bij de voordelen van goedkope energie alleen denken aan de direct kosten. Je moet echter ook kijken naar service en speciaal business accountmanagement. Er is doorgaans een  ZZP / MKB klantenservice ingericht voor vragen, problemen en storingen. Je kunt altijd snel weer doorwerken. Om je snel op weg te helpen hebben we hieronder nog even kort een samenvatting geplaatst van alle informatie op deze pagina.

Benodigde tijd: 10 minuten

Stappenplan gas en licht voor ondernemingen 

 1. Informatie

  Lees alles info op deze pagina goed door zodat je weet waarom een consumenten abonnement anders is dan een zakelijk contract (denk dan aan het type aansluiting voor stroom en gas).

 2. Inventariseer het verbruik

  Bekijk de historie van je energieverbruik. Hoeveel stroom heb je afgelopen jaren gemiddeld verbruikt? En hoeveel M3 gas wordt er jaarlijks op de onderneming / kantoor afgenomen? Bereken een verwachting voor het komende jaar.

 3. Denk na over je wensen

  Bepaal voor jezelf of je een 1 jarig of 3 jarig contract wilt afsluiten en of je eventueel ook groene energie wil afnemen. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) raden we dit wel aan.

 4. Start de vergelijking

  Vul in de vergelijker hierboven alle gegevens in die je hebt verzameld. Start met de postcodecheck en loop vervolgens alle onderwerpen links in de vergelijkingstool langs. Alle prijzen zijn actueel (juni 2024) en worden dagelijks bijgewerkt. Je kunt nu dus direct zien wie de goedkoopste zakelijke energieleverancier is. Kies de maatschappij voor jouw bedrijf en klik op ‘aanvragen’.

 5. Sluit je nieuwe stroom en gas abonnement af

  Voor winkeliers (retail), restauranthouders, cafe-bezitters is het belangrijk dat je nooit zonder gas en stroom zit. Dit wordt je ook gegarandeerd als je online afsluit met de overstapgarantie. Je hoeft je ouder contract nooit zelf op te zeggen, dat doet het nieuwe energiebedrijf. We wensen je veel plezier met de lagere tarieven en zakelijke voordelen. Je kunt je nu weer focussen op belangrijkere zaken: de business!