Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Groenste Energieleverancier

Vind jij het ook belangrijk dat je groene stroom en duurzame energie binnen de contract afsluit? Dat is ook erg belangrijk. Veel consumenten zijn tegenwoordig bezig met duurzaamheid. Schone energie is goed voor het milieu. Maar de grote vraag is natuurlijk: welke maatschappij is de groenste energieleverancier? Op die vraag krijg je hieronder antwoord. Op deze pagina vind je alle info over de meest duurzame energiebedrijven van Nederland in mei 2024. Zo sluit je dus altijd een milieuvriendelijk pakket voor gas en elektra af.

Meest duurzame energiemaatschappij van Nederland in 2024

Als je kijkt naar de beste maatschappijen die rekening houden met het milieu kom je als snel uit op easyEnergy, Energie VanOns, Pure Energie, Qurrent en VrijOpNaam. In de vergelijker hieronder kun je zelf bekijken welke groene stroom aanbieder voor jou het meest voordelig is. Voer je postcode en huisnummer in en bekijk de actuele contract en prijzen. Ook in mei 2024 is weer een voordelige groene energieleverancier. Want milieuvriendelijk stroom en gas hoeft helemaal niet duurder te zijn. Geef zelf aan of je stroom uit Nederland of het buitenland wilt ontvangen, vergelijk de prijzen en sluit je energiecontract direct online af.


Heb ik een andere aansluiting nodig voor groen?

Nee. Veel mensen denken dat je een andere aansluiting voor groen gas of duurzame stroom nodig hebt. Dit is echter niet het geval. Er hoeft niets aan je meter te veranderen.

Hoe bepalen jullie wat een duurzame leverancier is?

Hierbij kijk je naar het percentage (%) hernieuwbare energie in verhouding met grijze stroom. Er zijn aanbieders die bijvoorbeeld 80% hernieuwbare energiebronnen gebruiken, maar ook leveranciers die bijvoorbeeld slechts 50% van hun stroom uit duurzame bronnen halen.

Wat kan ik zelf nog doen om duurzamer en groenen te worden?

Milieuvriendelijkere woningen zijn huizen die een HR-ketel hebben (en geen vervuilende cv-ketel). Maar denk ook aan Tripple + glas of een (hybride) warmtepomp. De meest voor de hand liggende opties is natuurlijk het plaatsen van zonnepanelen. Dit is voor veel huishoudens tegenwoordig wel een mogelijkheid.

Ben ik veel duurder uit?

Over het algemeen hoeft duurzame energie niet heel veel duurder te zijn dan vervuilende stroom. Sterker nog, soms ben je zelfs goedkoper uit. Dit is afhankelijk van heel veel factoren (zoals gasregio & netbeheerder). Je kunt hierboven zelf eenvoudig vergelijken en de prijzen van mei 2024 bekijken.

Overstappen naar milieuvriendelijke energiemaatschappijen

Wil jij overstappen op de groenste stroom? Dat kan binnen 5 minuten geregeld worden. Kies op basis van je adresgegevens en gemiddelde (verwachte) stroom & gas verbruik het goedkoopste contract uit in onze vergelijker. Klik op “afsluiten” en voer alle gevraagde gegevens in. Je nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat je oude contract wordt opgezegd en je kunt binnen enkele weken al genieten van schoner stroom en gas!


LeverancierBeoordelingHerkomst
1. Pure-Energie10Bijna alleen maar windenergie en een klein beeltje zonne-energie.
2. Powerpeers9.4Deze bestaat voor 80% uit wind en verder hoofdzakelijk zon en water.
3. Vandebron9.0Deels biomassa en zon, maar 85% afkomstig uit windenergie.
4. GreenChoice8.7Slechts 10% biomassa, aangevuld met uitsluitend windenergie.
5. Eneco7.299% van de stroom komt uit wind en een klein deel uit zonneparken.