Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energiecontract verlengen met korting

Loopt jou energiecontract binnenkort af? En ben je eigenlijk wel tevreden met de huidige leverancier? Dan is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheden om jouw energiecontract te verlengen met korting. Veel maatschappijen hanteren namelijk een speciaal energie verlengingsaanbod. Dit is een speciaal scherp actietarief voor vaste klanten die besluiten om te blijven bij hun huidige maatschappij. 

Verlengen of overstappen?
Wanneer de einddatum van jouw energiecontract dichterbij komt kom je voor een dilemma te staan: ga ik overstappen naar een andere leverancier of blijf ik mijn mijn huidige aanbieder? Beide opties hebben hun voordelen. Wanneer je overstapt naar een andere leverancier kan je vaak een goedkoper energiecontract afsluiten met een hoge korting. Maar vergis je niet, het verlengingsaanbod – een exclusieve aanbieding voor bestaande klanten – wordt steeds interessanter. En bij de huidige leverancier blijven heeft natuurlijk ook als voordeel dat je niet weer opnieuw een account moet aanmaken, een App installeren, enz. 

  • Wie zijn of haar energiecontract wil verlengen heeft vaak recht op een extra korting
  • Op die manier willen energiemaatschappijen vaste klanten belonen
  • Verleng je contract bij voorkeur met maximaal 1 á 2 jaar. Op die manier blijf je flexibel om ook weer op tijd over te stappen
  • In jouw online account kan je het huidige verleningsaanbod bekijken
  • Kan je deze niet vinden? Neem dan contact op met de klantenservice van jouw energieleverancier

Verlengen van energie, een verstandig idee?

De energiemarkt werkt eigenlijk een beetje vreemd. Vaste klanten die langere tijd bij dezelfde leverancier blijven worden meestal niet beloond met een mooie korting. Integendeel, overstappers krijgen veel meer korting. Om die reden is het in de praktijk vaak helemaal niet interessant om een energiecontract te verlengen. Let goed op: ga je verhuizen? Dan loopt het huidige contract gewoon door. Een contract is namelijk gebonden aan een persoon, en niet aan de woning!

Komt de einddatum van jouw contract in zicht? Dan ontvang je vaak een aanbod van jouw leverancier. Kijk hier heel kritisch naar, en vergelijk het altijd met het aanbod van andere maatschappijen. Vaak is de korting voor bestaande klanten veel lager dan voor nieuwe klanten! Let in ieder geval op de volgende zaken van zo’n aanbod:

  1. De gas- en stroomtarieven. Let goed op of deze niet enorm zijn gestegen ten opzichte van het oude contract
  2. Type gas en energie. Had je groene energie? Dan wil je dat natuurlijk behouden. Ga niet akkoord met een grijs alternatief
  3. Verleningskorting of cadeau. Welke korting of cadeau krijg je bij verlengen? Vergelijk dit met het aanbod van andere leveranciers

Veelgestelde vragen over het verlengingsaanbod

Wel of niet verlengen?  En voor hoe lang? Of kan ik beter het energiecontract opzeggen en profiteren van een hogere bonus elders. Hieronder vind je de meest gestelde vragen (FAQ) over dit onderwerp. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact op met onze klantenservice!

Kan ik beter verlengen of overstappen?

Deze vraag komt ontzettend vaak voor. In de prakijk zien wij dat het veel vaker loont om over te stappen dan gebruik te maken van een verlengingsaanbod. De korting die je als nieuwe klant ontvangt is simpelweg veel hoger dan die voor bestaande klanten.

Waarom worden vaste klanten niet beloond?

Energieleveranciers doen heel hard hun best om nieuwe klanten te trekken. Wanneer een klant naar hen overstapt hopen ze dat deze klant jarenlang blijft. Daarom willen zij best €200 of meer korting geven op een nieuw contract. Een groot deel van de klanten blijft (uit gemakzucht) toch wel klant.

Wanneer krijg ik het verlengingsaanbod te zien?

Een aantal weken voor de einddatum van het energiecontract ontvang je per mail of brief een verlengingsaanbod van jouw huidige leverancier. Hierin vind je de korting die je krijgt bij verlengen van 1, 3 of 5 jaar. Vergelijk deze korting heel kritisch met prijzen van andere leveranciers!

Wanneer ontvang ik mijn verlengingskorting?

De verlengingskorting wordt meestal uitgekeerd nadat het contract is afgelopen. De korting wordt dan verrekend met het laatste termijnbedrag of de eindafrekening. Een cadeau zoals gratis iPad of cadeaubon ontvang je meestal wel direct nadat je verlengd hebt.