Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Welkomstkorting energieleveranciers vergelijken juli 2024

Op zoek naar de energieleverancier met de hoogste of meest interessante welkomstbonus? Wij hebben alle kortingsacties. premies en cadeau’s voor jou verzameld. Op die manier zie je in één oogopslag waar je het voordeligste uit bent of waar je het mooiste cadeau krijgt. Energiemaatschappijen stunten al jaren met extreem hoge cashback kortingen en welkomstcadeaus. Denk aan een premie van €250,00 bij Vattenfall of een Gratis Xbox One bij Essent. Het loont om ieder jaar opnieuw de actuele welkomstbonussen met elkaar te vergelijken. Omdat dit handmatig een zeer tijdrovende klus is, hebben wij voor jou de beste acties en aanbiedingen op een rijtje gezet. 

  • De welkomstbonus of welkomstpremie die je ontvangt op je energierekening
  • De korting of bonus wordt meestal uitgekeerd na afloop van de contractperiode. Bijvoorbeeld na 1 jaar. Daarom spreken we ook wel over cashback
  • Het bedrag wordt verrekend op de laatste energierekening of de jaarrekening
  • Stel de laatste termijn bedraagt €150,00 en je moet nog €200,00 bijbetalen. Bij een bonus van €200 hoef je dan nog maar €150 (€150 + €200 – €200 = €150) bij te betalen
  • Wanneer je kiest voor een kado zoals een tablet, PS4 of Xbox dan krijg je deze meestal direct na het afsluiten van het contract

Alle energie welkomstpremies op een rij

Wie wel eens overgestapt is van energieleverancier, en daarvoor een energievergelijker heeft gebruikt kent het wel. Energiemaatschappijen zijn gewend om te stunten met enorme bonussen, kortingen en cadeau’s. De één stunt met een welkomstpremie van €100, een andere met een bonus van €125 en bij weer een ander ontvang je ook nog eens een gratis Playstation 4. Wat is nu wijsheid?

Om jou te helpen met het kiezen van de beste welkomstbonus van juli 2024 kan je gebruik maken van onze energievergelijker. Het bijzondere aan onze vergelijker is dat alle cashbacks, bonussen en kortingen direct worden meegerekend in het maandbedrag. Op die manier hoef je zelf niet meer na te rekenen of een bepaalde korting écht zo interessant is als het lijkt. De leveranciers staan standaard gesorteerd op prijs per maand. Zo staat de voordeligste aanbieder altijd bovenaan! Een bonus van €200,00 hoeft dus onder aan de streep niet altijd de beste deal te zijn!

Top 5 welkomstbonussen van juli 2024

Ook deze maand staan er weer tal van interessante kortingsacties en aanbiedingen voor jou klaar. Hieronder vind je onze top-5 acties die je zeker niet mag missen! Onze voorkeur gaat uit naar kortingsacties in de vorm van een cashback. Onder aan de streep heb je daar het meeste aan. Laat je niet zomaar verleiden door een hoge cashback-actie. Dikwijls betaal je het verschil uit eigen zak middels een hoger stroom- en gastarief. 

  1. €185,00 korting op een 1-jarig contract bij Vattenfall
  2. €200,00 korting bij een 1-jarig “groen” PowerPeers contract
  3. €200,00 korting bij Essent bij een eenjarig contract
  4. €400,00 korting bij een 4-jarig PowerPeers contract
  5. Gratis Xbox One S bij een 3-jarig Vattenfall contract

Kijk uit met welkomstcadeaus

Het gros van de energiemaatschappijen probeert jou niet alleen te verleiden met hoge welkomstbonussen in de vorm van geld. Vaak werken ze ook met speciale welkomstcadeau’s. Je kunt dan denken aan een gratis Playstation, Xbox, laptop, Televisie of cadeaubon. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt wel aangeboden bij een nieuw energiecontract. 

Maar in de praktijk is het niet altijd zo interessant om een kado te kiezen. Vaak ben je veel beter af met een welkomstbonus in de vorm van bijvoorbeeld €150,00. En de interessante/dure cadeau’s zoals een Playstation ontvang je vaak alleen bij de langlopende contracten. Zoals je op onze pagina over overstappen kunt lezen is het veel interessanter om steeds te kiezen voor kortlopende contracten. 

Wanneer ontvang ik de welkomstbonus?

De welkomstbonus in de vorm van geld (ook wel cashback of welkomstpremie genoemd) ontvang je doorgaans aan het einde van de contractperiode. Dit wordt verrekend met de laatste energierekening of de eindafrekening

Wanneer ontvang ik mijn welkomstcadeau?

Een welkomstcadeau zoals een Playstation, Xbox, Laptop of cadeaubon ontvang je vaak al vrij snel na het afsluiten van jouw nieuwe energiecontract. Zodra de nieuwe leverancier begonnen is met leveren van gas en stroom ontvang je vaak een voucher per mail. Hiermee kan je het cadeau zelf bestellen en thuis laten bezorgen

Kan ik beter kiezen voor een korting of voor een cadeau?

Dit verschilt per aanbieding. Maar in de praktijk zien we dat het vaak interessanter is om te kiezen voor een korting in euro’s. Contracten met een duur cadeau zoals een PS4 zijn vaak duur en hebben een lange looptijd. Het is het meest voordelig om een jaarcontract te kiezen met een interessante welkomstpremie. Goed om te weten: in onze energievergelijker zijn alle kortingen al doorberekend. Je ziet dus altijd de goedkoopste aanbieder bovenaan staan.

Waarom werken energieleveranciers met zulke bonussen en kortingsacties?

Het voelt misschien een beetje vreemd. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en je wordt overspoeld met kortingen en cadeau’s. Waarom doen ze dat eigenlijk? Dit is heel simpel: maatschappijen als Vattenfall, Essent en Eneco zijn voortdurend op zoek naar nieuwe klanten. Hiervoor moeten zij “opvallen” in vergelijkers als die van ons. Door het bieden van interessante kortingen hopen zij jouw aandacht te krijgen.

Maar staar je niet blind op deze acties! Het is verstandig om heel rationeel naar de prijs per maand te kijken. Onze vergelijker rekent alle kortingen meteen door. Op die manier hoef je zelf niet meer na te gaan of een bepaalde bons echt zo interessant is.

Overzicht acties en aanbiedingen juli

Benieuwd naar de beste acties en aanbiedingen van juli? Of heb je voorkeur voor een bepaald cadeau? Hieronder vind je een link naar de meest populaire acties van energieleveranciers. Klik op een van de onderwerpen voor een actueel aanbod met interessante acties en aanbiedingen voor jou.