Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Gratis Zonnepanelen

Ben jij op zoek naar zonnepanelen zonder investering? Dan moet je deze pagina goed in de gaten houden. Regelmatig zijn er aanbiedingen met gratis zonnepanelen bij een energiecontract. Als jij een nieuw gas en stroom abonnement afsluit krijg je bij dat pakket vaak een welkomstkorting / bonus voor nieuwe klanten. Dit kan zijn in de vorm van geld, maar soms ook in de vorm van cadeau’s. Een van deze cadeau’s zijn zonnepanelen. Zo kun je bij powerpeers sparen voor gratis zonnepanelen inclusief plaatsing als je met vrienden gaat overstappen. 

Zonnepanelen cadeau bij je energiecontract

Er zijn regelmatig bij Greenchoice, Eneco, Essent, Vattenfall, Nederlandse energiemaatschappij en Engie waarbij zonnepanelen in het pakket zitten. De energieleveranciers hebben de laatste jaren veel expertise opgebouwd op het gebied van zonne-energie. Ze hebben afbetalingsregelingen bedacht, duurzaamheidsleningen om energieneutraler te worden. En soms kan dat ook gratis. Hieronder kun je direct de meest groene energiemaatschappijen vergelijken de voordeligste leverancier voor gas en stroom afsluiten. Op de site van het energiebedrijf kun je verder meer info vinden over zonnepanelen, salderen, terugleveren. Overstappen is gratis en gaat 100% zeker zonder proberen door de overstapservice. Je zit nooit zonder gas en licht.


Leveren zonnepanelen geld op?

Dat is afhankelijk van je verbruik. Alles wat je zelf opwerkt, en ook zelf verbruikt, levert niet direct geld op maar zorgt voor een besparing. Alle energieoverschotten kunnen teruggeleverd worden (salderen) naar het stroomnetwerk. Hiervoor krijg je een opwekkersvergoeding die varieert tussen de 7 cent tot €0.11 per kWh. Dat levert dus flink geld op. De gemiddelde terugverdientijd is zo’n 7 jaar. Na die 7 jaren is alles dus pure winst. Let op: onderhoud kost natuurlijk wel geld en soms gaat de omvormer kapot.

Gratis zonnepanelen laten plaatsen

Er zijn bedrijven die bij jou thuis, of zakelijk, zonnepanelen willen plaatsen. Je krijgt in ruil daarvoor een deel van de winst. De panelen zijn dan dus niet van jou, maar de ruimte die je beschikbaar stelt wordt deels vergoed. Soms kun jij de panelen na bijvoorbeeld 10 jaar wel overnemen voor een lage prijs. Na 25 jaar zijn zonnepanelen gemiddeld gezien wel afgeschreven.

Zonnepanelen zonder kosten?

Er zijn acties bekeken bij bijvoorbeeld Vattenfall, Eneco en powerpeers waarbij je zonnepanelen kunt verdien of afbetalen. Dat betekend dat je de panelen gratis krijgt maar afbetaald binnen bijvoorbeeld 5 jaar. Wat je normaal aan stroom betaald, betaal je nu als afbetaling voor de zonnecellen.

Is jou dak geschikt?

De gemiddeld opbrengst van panelen is per woning verschillend. Afhankelijk van een plat dak of schuin dak en de positie t.o.v. de zon zijn bepalen. Ook het regelmatig schoonmaken kan de opbrengst verbeteren. Wist je trouwens dat je soms ook een Xbox bij je energiecontract kunt krijgen? Wij verzamelen voor jou altijd de beste aanbiedingen in juni 2024.