Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Gratis cadeau bij overstappen energie juni 2024

Een Playstation, Xbox, Laptop of een ander gratis cadeau bij een nieuwe energieleverancier. Dat klinkt goed, toch? Veel energie aanbieders stunten met allerlei aantrekkelijke kado’s als je een nieuw contract bij hen afsluit. Op deze pagina lees je meer over dit soort acties. Hoe werkt het, welke cadeau’s zijn er mogelijk, en wat zijn de kleine lettertjes?

 • Een welkomstcadeau is een speciaal kado/product dat je ontvangt bij het afsluiten van een nieuw energiecontract
 • Deze kado’s zijn er in alle soorten en maten: tablet, PS4, Xbox, Laptop, Cadeaubon, enz. 
 • In plaats van een cadeau kan je vaak ook kiezen voor een cashback: een welkomstkorting in euro’s
 • Zit je al een langere tijd bij dezelfde energieleverancier? Dan is de kans groot dat je mag overstappen
 • Via onze vergelijker vind je snel en eenvoudig de leukste welkomstcadeau’s bij een nieuw energiecontract

Cadeau of een cashback?
Bij veel energieleveranciers kan je kiezen tussen een cadeau zoals een laptop of PS4, of juist een korting in euro’s (ook wel cashback genoemd). Iedereen vind het leuk om een cadeau te krijgen. Een nieuwe laptop of Playstation is iets heel leuks. Maar soms is een korting in euro’s minstens zo interessant. Reken voor jezelf goed na of een cadeau voor jou daadwerkelijk de beste deal is. Heb je die laptop echt nodig? Je zit meestal wel vast een contract van 3 jaar. Een welkomstkorting in € ontvang je vaak na het eerste jaar waarna je opnieuw kunt switchen. 


Gratis kado bij energie? Dat werkt zo

Benodigde tijd: 15 minuten

Een energiecontract met cadeau afsluiten

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Om het actuele aanbod van energiemaatschappen + de actuele tarieven te bekijken is het belangrijk om jouw postcode en huisnummer in te vullen.

 2. Gezinssituatie invullen

  Om een schatting te maken van het energieverbruik kan je invullen hoe groot het huishouden is. Weet je precies jouw verbruik? Dan kan je dit ook direct invullen. Zonnepanelen? Vergeet niet in te vullen hoeveel kWh je zelf opwekt.

 3. Voorkeuren voor groene stroom

  Wil je graag gebruik maken van groene stroom? Geef dit dan aan. Je kunt kiezen voor groene stroom uit NL of Europa. Heb je hier geen behoefte aan? Je kunt ook voor grijze stroom kiezen.

 4. Kies gewenste contracttype

  Wil je een modelcontract met variabele tarieven? Of zet je de prijzen liever vast voor 1, 3 of 5 jaar? Doorgaans heb je recht op de “mooiste/duurdere” cadeau’s bij een langlopend contract.

 5. Selecteer het filter “toon alleen met cadeau”

  Wil je alleen energie aanbiedingen met een gratis kado zien? Vergeet dan niet het vakje Toon alleen met cadeau aan te vinken. Zo zie je meteen het actuele aanbod met cadeau’s waar je uit kunt kiezen.

 6. Cadeau’s vergelijken en afsluiten

  Je ziet nu een overzicht met alle beschikbare energieleveranciers die een welkomstcadeau aanbieden bij een nieuw contract. De aanbieders worden altijd gerangschikt op prijs. De goedkoopste speler staat dus altijd bovenaan. In de omschrijving vind je het cadeau waar je recht op hebt. Bijvoorbeeld een Bol.com cadeaukaart of een Xbox One. Klik op bekijk om het betreffende contract inclusief gratis kado af te sluiten. Dit doe je altijd op de website van de aanbieder zelf.

Deze cadeau’s kan je gratis ontvangen bij een nieuw energiecontract

Energieleveranciers worden steeds royaler met het weggeven van gratis cadeau’s bij energie. Van stofzuigers tot aan een spelcomputer en van een waardebon van je favoriete webwinkel tot een voetbalshirt: tegenwoordig is er ontzettend veel mogelijk. Is er een bepaald kado wat jij graag bij jouw nieuwe contract zou willen ontvangen? Wij hebben een special geschreven over een aantal typische cadeau’s die veel worden weggegeven. Dit zijn tablet, thermostaat, laptop, playstation, iPad, zonnepanelen, een Xbox of een cadeaubon. Interessant is ook Energiecadeau XL van Vattenfall waar je zelf een cadeau mag uitzoeken van tussen de €200 – €350.

Top 5 cadeaus bij een nieuw contract

Iedereen is gek op kado’s. Dit zijn de 5 meest populaire cadeaus bij een nieuw energiecontract:

 1. Tablet
 2. Laptop
 3. Playstation
 4. Bol.com Cadeaubon
 5. Voetbalshirt van je favoriete club