Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

hoe werkt Energiecadeau XL van vattenfall?

Ga jij binnenkort overstappen van energie? Dan is het natuurlijk leuk als je ook een cadeautje krijgt van jouw nieuwe leverancier. Via het Energiecadeau XL van Vattenfall kan jij zélf een cadeau kiezen. Bij jouw nieuwe Vattenfall energiecontract profiteer je namelijk van een kado met een waarde tussen de €200 en €350. Dat is nog eens leuk binnenkomen! In deze blog lees je alles over de Energiecadeau XL tot 1 jaar actie.

Wacht even, wat is Vattenfall?
De naam Vattenfall zegt je misschien nog niet zoveel. Daarentegen heb je waarschijnlijk wél eens van Vattenfall gehoord. In 2019 is de naam van Vattenfall veranderd naar Vattenfall. Het is een van de grootste energieleveranciers van Nederland met een belangrijke focus op duurzaamheid. 

energiecadeau-xl-vattenfall-kado-kiezen
Bij Vattenfall kies je bij een energiecontract uit ruim 10 cadeau’s van €200 tot €350

Een cadeau t.w.v. €350 bij jouw Vattenfall contract

Stap je over op gas en stroom van Vattenfall? Dan mag je nu zelf een cadeau uitzoeken. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een Philips Hue startpakket, een Philips Airfryer, een Samsung Tablet, een Xbox One of een cadeaubon. Verderop vind je een overzicht met alle kado’s waar je uit kunt kiezen. Hieronder leggen we eerst stap-voor-stap uit hoe jij jouw cadeau kunt claimen bij het afsluiten van een 1-jarig contract bij Vattenfall

 1. Vul je postcode en huisnummer in
 2. Vul het geschatte stroom- en gasverbruik in
 3. Het systeem berekent de totale energiekosten en het geschatte maandbedrag
 4. Akkoord? Klik dan op “naar aanvragen”.
 5. Vul jouw adresgegevens, persoonlijke gegevens en betaalgegevens in
 6. De aanvraag wordt verwerkt
 7. Is alles akkoord? Dan ontvang je een e-mail met daarin een vouchercode om jouw Energiecadeau XL zelf te bestellen

maandbedrag-berekenen-en-kado-uitzoeken

Uit welke kado’s kan ik kiezen?

Het Energiecadeau XL betekent dat je een cadeau naar keuze  mag uitzoeken bij een 1-jarig gas- en stroomcontract van Vattenfall. De waarde van de kado’s varieert van €200 tot €350. Het varieert van cadeaubonnen tot elektrische apparaten tot korting op zonnepanelen. In het overzicht hieronder vind je alle Vattenfall welkomstcadeaus waar je uit kunt kiezen.

 • Zonnepanelen kopen met korting heeft de hoogste waarde (€350,00)
 • De cadeaubonnen hebben een lagere waarde, maar het voordeel hiervan is dat je zelf iets kunt uitzoeken
 • Voor de elektrische apparaten adviseren wij: kies dit alleen als je het echt nodig hebt
 • Heb je eigenlijk geen van de cadeaus nodig? Overweeg dan een contract waarbij je een vast bedrag in euro’s krijgt als welkomstpremie
CadeauWaarde
Philips Hue slimme verlichting€ 304,75
Philips Airfryer XXL€ 289,99
Klus Cadeaukaart€ 200,00
Huis & Tuin cadeaukaart€ 200,00
Wonderbox cadeaukaart€ 200,00
Samsung Galaxy Tab A€ 279,00
Zonnepanelen kopen met korting€ 350,00
Xbox One S 1 TB + controller€ 285,00
Bol.com cadeaubon€ 200,00
Bosch snoerloze stofzuiger€ 250,00
Nespresso apparaat met melkopschuimer€ 249,99

Waarom krijg ik gratis een cadeau bij een nieuw energiecontract?

In de energiewereld is er iets raars aan de hand. Loyaliteit wordt nog maar amper beloond. Integendeel: consumenten die elk jaar overstappen worden enorm beloond met hoge welkomstkortingen of cadeau’s. Hoe komt dat? Energieleveranciers doen allemaal hun best om nieuwe klanten te lokken. Daarvoor gebruiken ze hoge bonussen en welkomstcadeau’s. Veel klanten kiezen eenmalig voor zo’n contract, en kijken er daarna nooit meer na. Dit zijn voor energiemaatschappijen de meest waardevolle klanten. Maar slimme klanten vergelijken ieder jaar opnieuw de tarieven en kiezen voor de aanbieder met de beste deal.

Veelgestelde vragen over Energiecadeau XL

Wat is Vattenfall?
Vattenfall is met 2 miljoen klanten een van de grootste energieleveranciers van Nederland. Voorheen was het bedrijf in Nederland bekend onder de naam Vattenfall.

Wat is Energiecadeau XL?
Energiecadeau XL is een speciale actie van Vattenfall waar je bij het afsluiten van een 1-jarig energiecontract zelf een cadeau mag kiezen met een waarde tussen de €200,00 tot €350,00.

Uit welke cadeaus kan ik kiezen?
Je kunt op dit moment kiezen uit 11 verschillende cadeau’s: Philips Hue slimme verlichting, Philips Airfryer XXL, Klus Cadeaukaart, Huis & Tuin cadeaukaart, Wonderbox cadeaukaart, Samsung Galaxy Tab A, Zonnepanelen kopen met korting, Xbox One S 1 TB + controller, Bol.com cadeaubon, Bosch snoerloze stofzuiger, Nespresso apparaat met melkopschuimer.

Hoe krijg ik mijn cadeau?
Bereken je energiekosten en vul alle gegevens in. Zodra jouw aanmelding is goedgekeurd en het derde termijnbedrag is afgeschreven ontvang je een e-mail met een vouchercode. Hiermee kan je zelf het gewenste kado bestellen.

Geldt deze actie ook voor bestaande klanten?
Nee, Energiecadeau XL is niet beschikbaar voor bestaande klanten. Het geldt alleen voor nieuwe klanten die overstappen naar Vattenfall voor een 1-jarig energiecontract. Vaste klanten kunnen hun persoonlijke aanbod vinden in Mijn Vattenfall.

Is het slim om een cadeau te kiezen bij een nieuw energiecontract?
Dat hangt af van jouw situatie. Bij de meeste aanbieders krijg je een welkomstpremie in euro’s. Soms is deze lager dan de waarde van het cadeau wat je bij Vattenfall kunt krijgen. Uitgangspunt is dat je het kado daadwerkelijk nodig hebt. Anders adviseren wij om een contract te kiezen met een vaste bonus van bijvoorbeeld €200,00.