Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Welke energieleverancier heeft de hoogste welkomstpremie?

Ben je van plan om over te stappen van energiemaatschappij? Dan is het natuurlijk slim om de actuele gas- en stroomprijzen te vergelijken. Maar minstens zo belangrijk: vergelijk ook de welkomstpremies. Het is vaak juist deze extra bonus die overstappen interessant maakt. Maar wat is eigenlijk een welkomstbonus, waarom zijn ze er, en welke leverancier biedt de hoogste bonus? In deze blog vind je alle antwoorden!

hoogste-welkomstpremie-energie
Via de energievergelijker vind je de leverancier met de hoogste welkomstpremie. In dit geval Oxxio met €205,00

Hoogste welkomstpremie februari 2023

Benieuwd wat op dit moment de hoogste welkomstpremie is? Dit achterhaal je eenvoudig met de onderstaande vergelijker. Vul jouw postcode en huisnummer in en geef het verwachtte verbruik op. Onze vergelijker berekent vervolgens direct welke energiemaatschappij de laagste prijzen hanteert, en wat de beste energie welkomstkorting van februari 2023 is.

  • Vul jouw gegevens in voor de actuele premies
  • De vergelijker sorteert de aanbieders op basis van de totale maandprijs
  • Hierin is de genoemde bonus al meegenomen
  • Kijk dus niet alleen naar de hoogte van de premie, maar kijk naar het complete plaatje!
  • Als je het contract vroegtijdig beëindigt vervalt ook jouw premie.
  • De voorwaarde is dus dat je de hele contracttermijn van 1, 2, 3 of 5 jaar volmaakt

Overzicht welkomstbonussen energie februari 2023

Weten welke energieleverancier op dit moment de hoogste premie biedt? In de tabel hieronder vind je het overzicht met de actuele bonussen en premies. De hoogte van de bonus geeft een goede indicatie van de aantrekkelijkheid van een nieuw contract. Maar kijk niet alleen maar naar de hoogte van deze bonus. Vergelijk ook goed de stroom- en gastarieven. Hier zit soms veel meer verschil in. Het is dus niet perse zo dat de aanbieder met de hoogste bonus ook de goedkoopste is.

LeverancierContractWelkomstpremie
Vattenfall1 jaar vast€250
Oxxio1 jaar vast€205
Essent1 jaar vast€200
Vandebron1 jaar vast€200
Eneco1 jaar vast€120
NLE1 jaar vast€100
Energiedirect.nl1 jaar vast€85
Budget Energie1 jaar vast€75
Pure Energie1 jaar vast€70
Wat is de energie welkomstpremie?

De welkomstpremie is een vooraf bepaald geldbedrag dat je ontvangt van je leverancier nadat je een energiecontract hebt afgesloten. Energieleveranciers gebruiken deze bonussen om bovenaan te staan in de energievergelijker.

Hoe hoog is de welkomstbonus?

De hoogte van de welkomstpremie verschilt sterk per periode, aanbieder en contractduur. Over het algemeen liggen deze bonussen rond de €75 tot wel €250. Let op: de bonus is al verrekend in met maandbedrag. Kijk dus niet alleen naar de leverancier met de hoogste bonus, maar vergelijk ook goed het maandbedrag.

 Welke leverancier biedt nu de hoogste welkomstpremie?

Op dit moment (februari 2023) is Vattenfall de aanbieder met de hoogste welkomstpremie. Bij een 1-jarig contract met vaste prijzen voor gas en stroom ontvang je een bonus van €250,00. Let op: dit betekent niet dat Vattenfall perse voor jou de goedkoopste leverancier is. Vergelijk ook de gas- en stroomtarieven

Wanneer krijg ik mijn bonus?

De welkomstbonus ontvang je na het eerste contractjaar. In enkele gevallen wordt het bedrag al na 3 maanden uitgekeerd.