Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Elektriciteit contract

Ben jij op zoek naar een nieuw energiecontract? Een goede prijs voor je Elektriciteitsverbruik? Dan ben je bij de energiehunter.nl aan het juiste adres. In onze vergelijker kun je alle populaire Nederlandse energiemaatschappijen vergelijken op basis van aanbod en prijs. Elektra hoeft niet duur te zijn. De prijs per kWh verschilt enorm bij bijvoorbeeld Vattenfall, Essent en Eneco. De actuele elektriciteitstarieven van mei 2024 kun je terugvinden in de vergelijker hieronder. Op deze pagina vind je verder alles wat je moet weten over stroom.

Elektriciteit contract vergelijken

Om direct te bekijken welke energiecontract voor jou het meest voordelig is raden we je aan onze tool hieronder te gebruiken. Denk goed na of je alleen elektriciteit wilt afsluiten of een combinatie met gas en stroom. Het is vaak voordeliger om alles bij 1 aanbieder onder te brengen. Een elektra-contract kun je vervolgens snel online afsluiten door te klikken op de knop “bekijken”. Je wordt dan doorgestuurd naar de desbetreffende leveranciers en kunt het pakket gelijk aanvragen. De stroom kan al binnen enkele weken geleverd worden. Natuurlijk kun je altijd hulp vragen aan de klantenservice voor vragen over overstappen en voorwaarden. 


Alleen elektriciteit afsluiten in mei 2024?

Het is mogelijk dat je voor je woning alleen elektra wilt afsluiten. Bijvoorbeeld omdat je geen CV-ketel hebt maar een warmtepomp. Het is dan mogelijk uitsluitend stroom te laten leveren. Je kunt hiervoor praktische bij alle leveranciers terecht.

Wat kost 1 kwh stroom in 2024

De prijs per kwh wisselt enorm per aanbieder. De kwh prijs van 2017 en 2018 was iets hoger dan die in 2024. Dat komt door de belastingverlaging. Hierover later meer. De gemiddelde kwh prijs is €0,19.

Voor hoeveel jaar elektra vergelijken?

Je kunt je stroom afsluiten voor 1 jaar, 2 jaar, 3 jaar, 4 jaar, 5 jaar of onbepaalde tijd. In dat laatste geval heb je een modelcontract. Het voordeel van vaste prijzen is dat je meer zekerheid hebt voor de lange termijn. Onze verwachting is echter dat de stroomprijzen verder zullen dalen en gasprijzen zullen toenemen. We raden daarom aan een kortlopend elektriciteitabonnement af te sluiten.

Wordt de prijs van stroom goedkoper en minder belast

De prijs van 1 kWh wordt de komende jaren steeds wat goedkoper. Dat komt onder andere door de energiebelasting. De belasting op stroom wordt namelijk teruggeschroefd. Doordat steeds meer mensen zelf stroom opwekking via zonnepanelen komt er een overschot aan elektra. Dit kan worden gebruikt voor een warmtepomp of elektrische auto natuurlijk. Het is slim om na te gaan denken over 0 op de meter (los van gas).

Waar gebruik jij je energie voor?

Er zijn veel apparaten in huis die energie verbruiken. Daarom is het belangrijk duurzaam bezig te zijn. Denk aan led-lampen bijvoorbeeld, over koelkasten, vrieskisten, televisie’s en geluidsinstallaties met een a+ of a++ energielabel. Steeds meer mensen hebben ook een elektrische auto. Hiervoor moet je een laadpaal bij je woning laten plaatsen. Het is goedkoper dan rijden op benzine, maar je totale elektra-verbruik zal flink gaan toenemen natuurlijk.

Wat is de beste energiemaatschappij voor elektriciteit

Het antwoorden van die vraag is lastig. De beste aanbieders als het gaat om stroom vinden wij Oxxio, Powerpeers en Greenchoice. Als we kijken naar een totaalaanbod met (groen) gas komen we uit bij Vattenfall, Essent en Pure energie. De prijs van stroom is natuurlijk vaak ook doorslaggevend. Vul de elektra-vergelijker op deze pagina in en sluit direct het goedkoopste pakket af.


Overstappen en elektriciteit afsluiten in 2024

Is jou huidige contract verlopen of bijna geëindigd? Dan wordt het tijd om over te stappen naar een nieuw pakket. Als jij via ons een nieuwe abonnement voor stroom afsluit regelt de nieuwe aanbieders dat je oude contract wordt opgezegd. Je zit dus nooit zonder energie. Alle apparaten blijven werken. Er hoeft ook niets worden omgezet in de meterkast. Waarom zou je niet overstappen? Je kunt vaak een leuke korting / cashback krijgen in mei 2024 als je nu de verhuizing regelt. De welkomstbonus wordt automatisch verrekend aan het einde van het eerste jaar. Je kunt dus flink besparen op de elektriciteitskosten.  

Benodigde tijd: 8 minuten

De beste elektra aanbiedingen bekijken

 1. Stap 1: Postcodecheck

  Voer bovenaan de pagina je postcode en huisnummer in. Je wordt nu doorgestuurd naar onze stroom vergelijker (eventueel kun je er voor kiezen ook een combinatiepakket met gas af te sluiten).

 2. Stap 2: Inventarisatie

  Om te gaan vergelijken heb je een aantal dingen nodig. Pak alle oude energierekeningen erbij en probeer in te schatten hoeveel kWh je per jaar nodig hebt. Dit moet je in de vergelijker invoeren. Hetzelfde doe je voor M3 gas (indien gewenst).

 3. Stap 3: Contract samenstellen

  Bepaal je contracttermijn (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar) en kies voor groene elektriciteit of grijze stroom. Dit heeft invloed op de prijs. Duurzaam bezig zijn heeft echter wel onze voorkeur natuurlijk. Je kunt zelf bepalen of je groene stroom uit Nederland of Europa wilt afnemen.

 4. Stap 4: Start met vergelijken

  Vergelijk alle prijzen. Je krijgt van ons een helder overzicht met alle prijzen en welkomstkortingen te zien. Jij kunt zelf bepalen voor welke energiemaatschappij je wilt gaan. De stroomkwaliteit is overal hetzelfde dus kiezen voor het voordeligste elektra-bedrijf is het meest logische.

 5. Stap 5: Sluit het nieuwe abonnement af

  Sluit nu je stroomcontract af. De energie kan al binnen enkele weken geleverd worden. Nieuwe woning? Soms kan met een spoedaanvraag de levering al binnen enkele dagen gaan plaatsvinden. Je kunt ook zelf een leverdag invullen tijdens het aanvragen. Je hebt dus veel vrijheid.