Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energiecontract Verhuizen

Heb je een nieuwe woning gekocht? Gefeliciteerd! Er moet dan natuurlijk een hele hoop worden geregeld. Een van die dingen is je gas en stroom aansluiting bij je nieuwe woning. Heb je nieuwbouw? Dan kan het zijn dat je een gasloze woning hebt met een warmtepomp. Je hebt dan alleen een stroomcontract nodig. Heb je wel een CV ketel dan is een gas en stroom abonnement afsluiten voor je nieuwe adres noodzakelijk. Hiervoor heb je verschillende mogelijkheden die we op deze bespreken.

Direct profiteren van goedkopere tarieven in juli 2024

Wil jij direct profiteren van lagere prijzen voor gas en stroom? Gebruik dan onze vergelijker. Via energiehunter.nl kun je altijd overstappen, bij een verhuizing, naar de goedkoopste leverancier. Wij hebben alle beste energieleveranciers van Nederland voor je verzameld en vergeleken. Hieronder kun jij je postcode, huisnummer en energieverbruik (stroom + gas) invullen. Er wordt dan een berekening voor je nieuwe adres gemaakt. De actuele aanbiedingen van 2024 zijn automatisch meegenomen in de prijs. Je bent dus altijd goedkoop uit. De scherpste tarieven kun je direct online afsluiten. Binnen 5 minuten kun jij de overstap geregeld hebben. 


Gas en stroom contract meenemen

Op het moment dat je gaat verhuizen zijn er grofweg 3 mogelijke situatie die kunnen ontstaan. In deze scenario’s heb je de mogelijkheid over te stappen, alleen de vraag is of hierbij een boete moet worden betaald.

  1. Heb je nu geen woning of energiecontract? Je kunt dan hieronder de goedkoopste leverancier uitzoeken en je abonnement afsluiten.
  2. Heb je op dit moment een energiecontract die nog een tijdje doorloopt? Je kunt dit gas licht pakket dan gratis meeverhuizen naar je nieuwe woning. Eventueel kun je wisselen van aanbieder, echter moet je dan een opzegvergoeding betalen.
  3. Je huidige abonnement is verlopen / de looptijd van je contract is verstreken. In dat geval kun je gratis overstappen naar een andere pakket voor je nieuwe huis.

Hoe kan ik een verhuizing doorgeven?

Via de klantenservice van je energiemaatschappij (bijvoorbeeld Engie, Pure Energie, budget energie, Vattenfall, Essent of Eneco) kun jij de verhuizing doorgeven. Dit is slechts een kwestie van een administratieve handeling. Vaak hoeft hier geen contractuele verandering getekend te worden. Het kan zijn dat de leverancier je direct een verlengaanbod doet.

Kan ik mijn contract niet opzeggen bij een verhuizing?

Dat is afhankelijk van je looptijd. Is je contract looptijd al verstreken in juli 2024? Dan kun je nu overstappen en zegt de nieuwe leverancier het oude contract op. Zit je nog een tijdje vast aan je huidige aanbieder, dan kan je opzeggen maar krijg je te maken met een opzegvergoeding.

Wat is de opzegvergoeding?

Dit is een boete die je betaald bij wisselen van aanbieder terwijl je contract nog loopt. De hoogte van deze boete is afhankelijk van de resterende looptijd van je contract.

Welke tarieven betaal ik als ik ga verhuizen?

Een energiecontract is persoonsgeboden. De prijzen blijven, voor zolang jij ze hebt vastgezet, vast staan en veranderen niet. Wel kunnen de netbeheerderskosten en belastingen veranderen als je naar een andere plaats gaat verhuizen. In Groningen zijn deze goedkoper van in zuid-holland bijvoorbeeld.