Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie besparen door isoleren

Wil jij flink besparen op de energierekening? Wil je een warmtepomp of alternatieve ketel aanschaffen? Dan is isolatie vaak een must. Je kunt de spouwmuur isoleren of de vloer / het dak aanpakken. In deze pagina gaan we verder in op deze manieren van isolatie.

De na-isolatie van spouwmuren is een van de eenvoudigste en meest effectieve manieren om op korte termijn energie en dus geld te besparen. De plaatsing van het geschikte isolatiemateriaal is zo eenvoudig dat er geen bouwvergunning voor nodig is. Naast het gebruikelijke terugverdieneffect, zijn er in Nederland ook verschillende premies en subsidies beschikbaar voor wie besluit om zijn spouwmuren te isoleren. Vergelijk de verschillende aanbiedingen voor spouwmuurisolatie, en wees zeker dat u de voordeligste keuze hebt gemaakt. U zult hoe dan ook besparen op uw energierekening (en je woning kan een beter energielabel krijgen)!

Spouwmuurisolatie

Zoekt u naar mogelijkheden op het gebied van spouwisolatie? Het is verstandig om gebruik te maken van speciale isolerende parels, die er in de spouw voor zorgen dat u de isolatie sterk kunt verbeteren. Combineer dit product met een speciale glue of lijm, zodat de parels voor de spouwisolatie bovendien optimaal blijven zitten. Maak voor de spouwisolatie bij voorkeur gebruik van HR++ Platinum Isotech parels. U zorgt daarmee voor een uitstekende vorm van isolatie, gemaakt van EPS. Dit is polystyreen, dat voor 98% bestaat uit lucht. Dit zorgt voor de ideale spouwmuurisolatie, omdat het teveel aan waterdamp binnenshuis op een effectieve manier kan worden afgevoerd. Bovendien zijn de parels waterafstotend en klein genoeg om voldoende ruimte te laten om bijvoorbeeld regenwater en ander vocht af te voeren.

Zorg voor grondige spouwmuurisolatie, door gebruik te maken van een combinatie van deze parels en de speciale Isotech Glue. Dit draagt bij aan een degelijke plaatsing van de parels, zodat deze niet van hun plaats zullen komen. Uiteraard zijn de parels ATG- en KOMO-gecertificeerd, waardoor u gebruik maakt van een degelijk product dat effectief bijdraagt aan de isolatie van uw woning. Laat de spouwisolatie uitvoeren door professionals, zodat u direct kunt gaan besparen op uw energierekening, terwijl u hetzelfde comfort blijft behouden. Dit kun je eenvoudig combineren met HR++ glas voor extra besparingen op de energiekosten.

Voordelen van spouwmuurisolatie:

  • Terugverdientijd ligt tussen de drie en de vijf jaar
  • Beter warmtegevoel en veel meer wooncomfort
  • Werken zijn snel gedaan en veroorzaken geen overlast
  • Maakt uw woning energiezuinig

Vloerisolatie

Natuurlijk kunt u ook uw vloer isoleren. Huizen met vloerisolatie verliezen minder warmte, waardoor de ketel minder hard hoeft te stoken. Na vloerisolatie daalt het gasverbruik op jaarbasis met gemiddeld 325 m3. Dat scheelt 580 kilogram CO2-uitstoot. Huiseigenaren die vloerisolatie lieten aanleggen, merken dat het huis minder tocht, gelijkmatiger warm is, en dat ze geen last meer hebben van vocht vanuit de kruipruimte. Deze vorm van isoleren wordt vooral voor huizen tussen 1980 – 2000 toegepast. Je zult merken dat de energierekening flink verlaagd kan worden.

Dakisolatie

Door uw dak goed te isoleren, bespaart u per jaar ruim 500 euro aan stookkosten. Een goed geïsoleerd huis is comfortabeler en beter voor het milieu. Veel hoeft dat niet te kosten. Vooral oudere woningen kunnen daar voor voordeel bij hebben. Denk aan monumentale panden en woningen gebouwd vanaf 1900 of ouder. De manier van dak-isoleren in die tijd was nihil / 0. Het is vaak gemakkelijk uit te voeren indien uw zolder / zak goed te bereiken is.