Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Giethoorn

Op je gemak energie vergelijken in Giethoorn? Met behulp van deze website achterhaal je supersnel alle beschikbare bedrijven als bijvoorbeeld NLE en Vandebron. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Giethoorn de laagste prijs hanteert. Ook tref je op onze website belangrijke informatie over thema’s als energiebelastingen en verschillende contracttypes. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,7339
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,2376
Gemiddeld verbruik:1.455 m3 en 3.205 kwh
Populaire aanbiederNuon

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Eenvoudig besparen tot wel € 275,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Giethoorn?

Er zijn best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Giethoorn. Dit loopt van GreenChoice tot aanbieders zoals Essent, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig zijn het zo’n 55 energie aanbieders. Deze energieleveranciers gebruiken allen de leidingen van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze tool de oplossing. Bekijken welke bedrijven er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Giethoorn is op dit moment? Voer hierna de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Nederlander een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Via onze vergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Giethoorn, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Via de keuzevakjes in de energievergelijker ontdekt men simpel en snel een overeenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Giethoorn

 • Nuon: Online facturen bekijken
 • Essent: Aantrekkelijke cashback
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Greenchoice: Scherpe overstapkorting
 • Budget Energie: Transparant en eerlijk
 • NLE: Handige website
 • Energiedirect.nl: Verschillende termijnen
 • Engie: Altijd scherpe acties
 • Oxxio: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Pure energie: Scherpe cashback
 • Powerpeers: Beste keus voor zonnepanelen
 • Delta: Scherpe cashback

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen december 2019)

De beschikbare producten energiemaatschappijen en de onkosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders werkzaam zijn. Elke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Giethoorn is Enexis. Tevens neemt de Gasunie verschillende tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport over het landelijke transportnet. Gemeente Steenwijkerland is ingedeeld in gasregio 4, 8. Dat vloeit voort in een vergoeding van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Stats & Facts Giethoorn

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • (Regio) nummer: 0521
 • Inwoners: 43333
 • Hoofdpostcode: 8355
 • Veel gezochte wijk: Stad-Steenwijk

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7339
 • Stroomtarief kwh: €0,2376
 • Gem. gasverbruik: 1.455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.205 kWh
energie-vergelijken-giethoorn

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je woning en gezinssituatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Giethoorn is het gemiddelde verbruik ong. 1.455 m3 en 3.205 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult bepalen de energiekosten.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Betreffende contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij elk pakket lees jij informatie als herkomst energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Giethoorn, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een relevante prijsaanbieding tegengekomen? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. O.a. www.vandebron.nl en ook www.allure-energie.nl. Jouw toekomstige maatschappij regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Giethoorn


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan in sommige gevallen wel €275 korting realiseren. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina lees je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: isoleer CV-leidingen
 • Advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Tip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bespaaradvies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Praktisch advies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Giethoorn. Dan realiseer je de hoogste besparing. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Giethoorn. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elk jaar deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verzorgt je aanstaande maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Nuon, GreenChoice of natuurlijk Leon energie. Hierna beslis je over de startdatum van het abonnement. Jullie toekomstige gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.nl vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.oxxio.nl, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lagere onkosten en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Giethoorn vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Giethoorn en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Giethoorn

De meeste energiemaatschappijen ondersteunen op dit moment groene stroom in Giethoorn. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan zeker voor “Groen uit Nederland”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Giethoorn vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Steenwijkerland zien we diverse projectenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8355. In wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je vaak heel gunstig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Overijssel net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Bezoek ook Oxxio december 2019.