Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken De Bult

Snel online energie vergelijken in De Bult? Door gebruik te maken van onze vergelijker vergelijk je eenvoudig alle beschikbare maatschappijen als bijvoorbeeld NLE & Vandebron. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in De Bult de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast verzamel je op Energiehunter.nl nuttige info info over thema’s zoals de overstapservice en info over het gasvrij maken van jouw woning. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2020€0,7337
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2020€0,2374
Gemiddeld verbruik:1.426 m3 en 3.142 kwh
Populaire aanbiederNuon

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Enorme besparingen tot wel € 200,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWelke energieleveranciers zijn er in De Bult?

We zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in De Bult. Dit loopt van Powerpeers tot Nuon, de keuze is reusachtig groot. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 60 energieleveranciers. Deze nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de oplossing. Benieuwd welke energie-aanbieders er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in De Bult is? Voer moeiteloos je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Dankzij de energietarievenvergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van De Bult, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. D.m.v keuzes in de tool check je eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in De Bult

 • Nuon: Goede overstapkorting
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Greenchoice: Meerdere contracten
 • Budget Energie: Met praktische energie-bespaartips
 • NLE: Inzicht in energiegebruik
 • Energiedirect.nl: Online facturen bekijken
 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • Oxxio: Duidelijke website
 • Pure energie: Eenvoudig verbruik inzien
 • Powerpeers: Meerdere contracten
 • Delta: Groene stroom uit NL en Europa

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2020)

De voorwaarden van maatschappijen en de energietarieven variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er allerlei netbeheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder heeft zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige netbeheerder in De Bult heet Enexis. Tevens hanteert de Gasunie individuele tarieven per regio voor het transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Steenwijkerland hoort bij gasregio 4, 8. Dat draait uit op een verhoging van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Informatie over De Bult

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • (Net) nummer: 0521
 • Inwoners: 43333
 • Hoofdpostcode: 8346
 • Populaire wijk: Stad-Steenwijk

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7337
 • Stroomtarief kwh: €0,2374
 • Gem. gasverbruik: 1.426 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.142 kWh
energie-vergelijken-de-bult

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je contactgegevens. Dat betreft de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van De Bult ligt dit gemiddeld op 1.426 m3 + 3.142 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. De genoemde zaken beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Wat betreft contracten kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Gewoonlijk loont het om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is de totaallijst met alle beschikbare energiebedrijven. Van elk abonnement bekijk jij gegevens als soort stroom/gas, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in De Bult, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte kortingsactie gespot? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.eneco.nl en ook www.vastelastenbond.nl. Jouw toekomstige energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in De Bult


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2020 kan ruim €275 opleveren. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.nl tref je 5 concrete tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Advies 1: neem een waterbespaarder
 • Bespaaradvies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktische tip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bezuinigadvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in De Bult. Zodanig ben je het voordeligst uit. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2020 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor De Bult. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert je aankomende maatschappij het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste partij. Bijvoorbeeld Energiedirect, Powerpeers + Vrijopnaam. Daarna kies je wanneer het contract in moet gaan. De toekomstige gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Via Energiehunter.nl vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.engie.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven De Bult vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in De Bult en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in De Bult

Het merendeel van de energie aanbieders verschaffen onderwijl groene stroom in De Bult. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in De Bult vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Steenwijkerland zien we verscheidene plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8346. Als bewoner van wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je soms zeer betaalbaar meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Overijssel helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bezoek ook Energiedirect juli 2020.