Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Kallenkote

Op je gemak energie vergelijken in Kallenkote? Dankzij de energievergelijker tref je moeiteloos alle relevante energie aanbieders als bijv. Powerpeers en Eneco. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Kallenkote voor jou de beste prijs heeft. Daarbij verzamel je op deze pagina nuttige info info over onderwerpen als bijv. energiegebruik in de regio en info over duurzame energie. Tevens vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2020€0,7336
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2020€0,2373
Gemiddeld verbruik:1.411 m3 en 3.111 kwh
Populaire aanbiederNuon

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties in een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 255,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn de beste energieleveranciers in Kallenkote?

Wij zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Kallenkote. Dat gaat van Vandebron tot Essent, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 60 maatschappijen. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie biedt onze tool de oplossing. Benieuwd welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kallenkote is op dit moment? Geef snel jouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Kallenkote, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Middels keuzes in onze vergelijker achterhalen jullie probleemloos een energie-abonnement dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Kallenkote

 • Nuon: Hoge overstapkorting
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Aantrekkelijke cashback
 • Greenchoice: Klantvriendelijkste energieleverancier
 • Budget Energie: Transparante prijzen
 • NLE: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Energiedirect.nl: Goede klantenservice
 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • Oxxio: Goede klantenservice
 • Pure energie: Hoge overstapkorting
 • Powerpeers: Aantrekkelijke cashback
 • Delta: Goede welkomstkorting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2020)

De voorwaarden van aanbieders en de prijzen variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder in Kallenkote betreft Enexis. Daarbij gebruikt de Gasunie separate tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Steenwijkerland hoort bij gasregio 4, 8. Dit komt overeen met een bijbetaling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Kerngegevens Kallenkote

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • (Net) nummer: 0521
 • Aantal inwoners: 43333
 • Postcodegebied: 8345
 • Populaire wijk: Stad-Steenwijk

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7336
 • Stroomtarief kwh: €0,2373
 • Gem. gasverbruik: 1.411 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.111 kWh
energie-vergelijken-kallenkote

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de standaard informatie. Onder andere grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Kallenkote bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.411 m3 en nog eens 3.111 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Deze details zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Geen voorkeur? Laat dit dan open. Rondom looptijd kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle populaire aanbieders van energie. Bij elk pakket check je gegevens met betrekking tot type stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Kallenkote, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die rijmt met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire korting gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de pagina van het bedrijf. Onder andere www.energiedirect.nl + www.vastelastenbond.nl. Jouw aanstaande energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Kallenkote


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2020 kan meer dan €285 winst geven. Toch, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina check jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Tip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bespaaradvies 4: het dak isoleren.
 • Bezuinigtip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van Energiehunter.nl raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Kallenkote. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2020 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En vaak beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Kallenkote. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verzorgt jouw nieuwe gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een beschikbare leverancier. Onder andere Oxxio, Delta en ook Fenor. Bij de volgende stap kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aanstaande maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Via www.energiehunter.nl vind je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.eneco.nl, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Kallenkote vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Kallenkote en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Kallenkote

De meeste energie aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Kallenkote. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de optie “100% groene stroom uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Kallenkote vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Steenwijkerland zien we verscheidene activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8345. In de buurt van wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je soms zeer betaalbaar meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Overijssel volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze 5 handige bespaartips of bekijk pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk ook Eneco juli 2020.