Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Willemsoord

Snel energie vergelijken in Willemsoord? Met behulp van Energiehunter.nl vind je probleemloos alle erkende maatschappijen als bijv. Essent en Energiedirect. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Willemsoord prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vergaar je op onze website bruikbare informatie over topics als bijvoorbeeld gastarieven en verschillende contractsoorten. Daarnaast komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2020€0,7330
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2020€0,2367
Gemiddeld verbruik:1.455 m3 en 3.237 kwh
Populaire aanbiederNuon

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 400,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapserviceWelke energieleveranciers zijn er in Willemsoord?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in Willemsoord. Van Pure Energie tot aanbieders zoals Energiedirect, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 50 providers. Zij zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze vergelijker gebruiken. Achterhalen welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Willemsoord is voor jouw situatie? Geef moeiteloos de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas & stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energievergelijker vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Willemsoord, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Met behulp van filteren in de energievergelijker detecteert men simpel en snel een product dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Willemsoord

 • Nuon: Scherpe overstapkorting
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Speciale Eneco app
 • Greenchoice: Groene stroom
 • Budget Energie: Aantrekkelijke korting
 • NLE: Handige website
 • Energiedirect.nl: Diverse looptijden
 • Engie: Goede cashback
 • Oxxio: Goede overstapbonus
 • Pure energie: Aantrekkelijke cashback
 • Powerpeers: Hoge overstapbonus
 • Delta: Scherpe overstapbonus

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen juli 2020)

De condities van gas en stroom organisaties en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verscheidene netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport. De tegenwoordige netbeheerder in Willemsoord is Enexis. Tevens neemt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport door haar leidingnetwerk. Gemeente Steenwijkerland valt in de gasregio 4, 8. Dit houdt in een opslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Kerngegevens Willemsoord

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Steenwijkerland
 • (Regio) nummer: 0521
 • Aantal bewoners: 43333
 • Postcode: 8338
 • Veel gezochte wijk: Stad-Steenwijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7330
 • Stroomtarief kwh: €0,2367
 • Gem. gasverbruik: 1.455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.237 kWh
energie-vergelijken-willemsoord

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je huis en woningdetails. Dat betreft grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Willemsoord is dit gemiddeld zo’n 1.455 m3 & 3.237 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Rondom prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls loont het om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij elk abonnement vind jij data als type stroom/gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Willemsoord, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante actie beschikbaar? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energie-onderneming. O.a. www.oxxio.nl + www.fenor.nl. Jouw aanstaande energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Willemsoord


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2020 kan meer dan €315 bonus betekenen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand profiteer je van 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: wassen op 30 graden
 • Bespaaradvies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bespaartip 3: was met waterbesparing
 • Bezuinigadvies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Willemsoord. Dan is de besparing het grootst. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2020 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Willemsoord. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans regelt jouw geselecteerde aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de voordeligste energieaanbieder. Zoals Eneco, Vandebron en Vastelastenbond. Tevens selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jullie betreffende energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Via de Energiehunter tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.qwint.nl, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van lagere tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Willemsoord vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Willemsoord en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Willemsoord

Het merendeel van de maatschappijen verschaffen onderwijl groene stroom in Willemsoord. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen uit Nederland”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Willemsoord vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Steenwijkerland kennen we steeds meer activiteiten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8338. Als inwoner van wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je vaak zeer betaalbaar deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Overijssel eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler integreren
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over Budget Energie vergelijken.