Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Steenwijk

Op je gemak energie vergelijken in Steenwijk? Met behulp van www.energiehunter.nl check je eenvoudig alle bekende leveranciers als bijv. Nuon en Energiedirect. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Steenwijk voor jou de beste prijs heeft. Verder bekijk je via de energievergelijker belangrijke info over items als de overstapservice en tips om te besparen op energie. Bovendien geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Steenwijkerland (www.steenwijkerland.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2020€0,7325
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2020€0,2362
Gemiddeld verbruik:1.515 m3 en 3.080 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenin een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 500,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapserviceWat zijn populaire energieleveranciers in Steenwijk?

Wij zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Steenwijk. Van Powerpeers tot aanbieders zoals Oxxio, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 60 energieleveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor is de energiehunter toe te passen. Weten welke gas & stroom aanbieders actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Steenwijk is voor jouw verbruik? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Door middel van de energiehunter tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Steenwijk, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels filters in de prijzenvergelijker achterhaalt men verrassend eenvoudig een abonnement dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Steenwijk

 • Nuon: Altijd bereikbaar
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Greenchoice: Groene stroom
 • Budget Energie: Online facturen bekijken
 • NLE: Goede overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Engie: Scherpe korting
 • Oxxio: Scherpe overstapkorting
 • Pure energie: Verkoopt alleen wat het zelf opwekt
 • Powerpeers: Goede korting
 • Delta: Hoge korting

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juli 2020)

De aansluitingen van gas & stroom aanbieders en de prijzen variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder in Steenwijk betreft Enexis. Daarnaast gebruikt de Gasunie separate tarieven per regio voor het gastransport over het landelijke transportnet. Gemeente Steenwijkerland vinden we terug in gasregio 4, 8. Dat draait uit op een vergoeding van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten en cijfers Steenwijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7325
 • Stroomtarief kwh: €0,2362
 • Gem. gasverbruik: 1.515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.080 kWh
energie-vergelijken-steenwijk

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Steenwijk is het gemiddelde verbruik ong. 1.515 m3 en 3.080 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Wat betreft contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls loont het om ieder jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een tabel met alle grote energie aanbieders. Van elk contract zie jij gegevens m.b.t. type energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Steenwijk, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die in lijn is met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire aanbieding gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.delta.nl + www.innovaenergie.nl. De betreffende energieleverancier regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Steenwijk


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in juli 2020 kan soms wel €290 opleveren. Toch, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder bekijk jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: draai geen halve wasjes
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktische tip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bespaartip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktische tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Steenwijk. Dan bespaar je het meeste geld. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2020 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Steenwijk. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg je ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt jouw aankomende energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste of voordeligste leverancier. Bedrijven als Energiedirect, GreenChoice of Vrijopnaam. Daarnaast selecteer je de ingangsdatum (start levering). De nieuwe energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels Energiehunter.nl tref je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.pure-energie.nl, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lagere tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Steenwijk vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Steenwijk en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Steenwijk

Veel leveranciers faciliteren op dit moment groene stroom in Steenwijk. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan een filter voor “Groen uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Steenwijk vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Steenwijkerland zien we vele opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8330, 8331, 8332, 8333. Wanneer je woont in wijk Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl kan je wellicht zeer betaalbaar bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Overijssel hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 handige bespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook Energiedirect vergelijken.