Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Luttelgeest

Gemakkelijk energie vergelijken in Luttelgeest? Door gebruik te maken van de Energiehunter check je moeiteloos alle beschikbare maatschappijen als Pure Energie & Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Luttelgeest prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast vind je op Energiehunter.nl praktische informatie over thema’s zoals de netbeheerder en info over de enkele of dubbele meter. Ook bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Noordoostpolder (www.noordoostpolder.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,7479
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,2280
Gemiddeld verbruik:854 m3 en 3.005 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 225,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektraWelke energieleveranciers zijn er in Luttelgeest?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Luttelgeest. Dit varieert van GreenChoice tot een speler als Essent, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel kun je kiezen uit circa 45 maatschappijen. Deze leveranciers lopen allemaal via het netwerk van Liander. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval kun jij bij ons terecht. Nieuwsgierig welke organisaties in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Luttelgeest is voor jouw verbruik? Voer vlug je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, energiemaatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep zoekt elke Nederlander een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energietarievenvergelijker bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Luttelgeest, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van keuzes in de tarievenvergelijker bekijk je verrassend eenvoudig een energiecontract dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Luttelgeest

 • Nuon: Hoge cashback
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Greenchoice: Hoge welkomstkorting
 • Budget Energie: MijnBudgetEnergie account
 • NLE: Hoge overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Met opties voor salderen
 • Engie: Scherpe cashback
 • Oxxio: Binnen 5 dagen actief
 • Pure energie: Hoge overstapkorting
 • Powerpeers: Online inzicht in verbruik
 • Delta: Online inzicht in verbruik

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen december 2019)

De voorwaarden van maatschappijen en de onkosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Luttelgeest heet Liander. Eveneens gebruikt de Gasunie separate tarieven per regio als toeslag voor transport van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Noordoostpolder behoort tot gasregio 1. Dit houdt in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Luttelgeest

 • Provincie: Flevoland
 • Gemeente: Noordoostpolder
 • (Regio) nummer: 0527
 • Bewoners: 46439
 • Centrale postcode: 8316
 • Populaire wijk: Emmeloord

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7479
 • Stroomtarief kwh: €0,2280
 • Gem. gasverbruik: 854 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.005 kWh
energie-vergelijken-luttelgeest

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Start met de basisinfo. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Luttelgeest ligt dit gemiddeld op 854 m3 & 3.005 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze aspecten dragen bij aan het energietarief.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Wat betreft looptijd kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen loont het om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een tabel met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van alle contracten check jij specificaties over herkomst energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Luttelgeest, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte kortingsactie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.oxxio.nl en ook energie.vanons.org. De door jou gekozen energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Luttelgeest


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan meer dan €285 opleveren. Toch, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters profiteer je van 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktisch advies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bezuinigadvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bezuinigtip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bespaaradvies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Luttelgeest. Zodanig is de besparing het grootst. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En misschien beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Luttelgeest. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verzorgt je aanstaande energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en ga voor de voordeligste energieleverancier. Bijvoorbeeld Essent, GreenChoice en ook Allure energie. Bij de volgende stap bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Je betreffende energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van deze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.hvcgroep.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lagere onkosten en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Luttelgeest vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Luttelgeest en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Luttelgeest

De meeste maatschappijen ondersteunen momenteel groene stroom in Luttelgeest. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker weten “Groen uit Nederland”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Luttelgeest vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Noordoostpolder zien we allerlei opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8315, 8316. In de buurt van wijk Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Flevoland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk ook Eneco vergelijken.