Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Nagele

Meteen energie vergelijken in Nagele? Door gebruik te maken van de Energiehunter vergelijk je snel en simpel alle verkrijgbare energie aanbieders. Je kunt denken aan Delta & Energiedirect. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Nagele voor jou de beste prijs heeft. Ook vergaar je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over topics als bijvoorbeeld overstappen en concrete energiebespaartips. Verder bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Noordoostpolder (www.noordoostpolder.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,7473
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,2274
Gemiddeld verbruik:880 m3 en 3.130 kwh
Populaire aanbiederNuon

Supersnel vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Enorme besparingen tot wel € 480,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Nagele?

We zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Nagele. Dat loopt uiteen van Delta tot bijvoorbeeld Essent, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag tellen we ruim 40 leveranciers. Zij werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context kun jij bij ons terecht. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nagele is op dit moment? Voer gelijk de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de vergelijkingstool bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Nagele, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Met behulp van filteren in onze vergelijker detecteer jij gemakkelijk een product dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Nagele

 • Nuon: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: 24/7 Storingsdienst
 • Greenchoice: Online facturen bekijken
 • Budget Energie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • NLE: Hoge overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Altijd scherpe acties
 • Engie: Goede klantenservice
 • Oxxio: Hoge overstapbonus
 • Pure energie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Powerpeers: Eigen energiedashboard
 • Delta: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen december 2019)

De condities van gas & stroom bedrijven en de prijzen variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in Nagele is Liander. Daarbij gebruikt de Gasunie aparte tarieven per regio voor het toevoeren van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Noordoostpolder vinden we terug in gasregio 1. Dit komt overeen met een opslag van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Nagele

 • Provincie: Flevoland
 • Gemeente: Noordoostpolder
 • (Net) nummer: 0527
 • Aantal inwoners: 46439
 • Centrale postcode: 8308
 • Lokale wijk: Emmeloord

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7473
 • Stroomtarief kwh: €0,2274
 • Gem. gasverbruik: 880 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.130 kWh
energie-vergelijken-nagele

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met je contactgegevens. Dat betreft samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Nagele is dit gemiddeld zo’n 880 m3 en nog eens 3.130 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracten kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het slim om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle interessante energiebedrijven. Bij elk pakket achterhaal jij details als type energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Nagele, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een passende kortingsactie gecheckt? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de energiemaatschappij. Zoals www.engie.nl en www.unitedconsumers.com. Jouw toekomstige energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Nagele


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan ruim €365 voordeel geven. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Op deze pagina tref jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigtip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Praktische tip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bespaaradvies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bezuinigadvies 5: profiteer van gratis daglicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Nagele. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Nagele. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken regelt de betreffende gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Bijv. Nuon, Budget Energie + Energieflex. Daarnaast neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Je geselecteerde leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.nl check je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.eneco.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Nagele vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Nagele en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Nagele

Het gros van de energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Nagele. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Neem dan de optie “Groen uit Nederland”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Nagele vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Noordoostpolder zijn er meerdere stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8308. Als bewoner van wijk Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland kan je steeds vaker extra voordelig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Flevoland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook Budget Energie kosten.