Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Kamperveen

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Kamperveen? Geholpen door de energievergelijker vind je moeiteloos alle grote leveranciers als bijv. GreenChoice en Engie. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Kamperveen de laagste prijs biedt. Daarnaast verzamel je op deze pagina belangrijke info over zaken als energieproblemen en info over duurzame energie. Ook geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Kampen (www.kampen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2020€0,7315
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2020€0,2352
Gemiddeld verbruik:1.500 m3 en 3.080 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende leveranciersonder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Enorme besparingen tot wel € 405,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasWelke energieleverancier kiezen in Kamperveen?

We zien best veel energieleveranciers in Kamperveen. Dit loopt van NLE tot en met Nuon, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 60 maatschappijen. Deze aanbieders werken uitsluitend met het netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval bieden wij de oplossing. Nieuwsgierig welke energiebedrijven tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kamperveen is? Geef direct de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energiehunter tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Kamperveen, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van keuzes in de prijzenvergelijker ontdekt men verrassend eenvoudig een abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Kamperveen

 • Nuon: Blijven Loont-korting
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Greenchoice: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Budget Energie: Hoge welkomstkorting
 • NLE: Goede welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Engie: Verschillende termijnen
 • Oxxio: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Pure energie: De allergroenste energie
 • Powerpeers: Beste keus voor zonnepanelen
 • Delta: Altijd 100% groene stroom

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen augustus 2020)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de energietarieven wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder in Kamperveen betreft Enexis. Vervolgens calculeert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het toevoeren van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Kampen valt onder gasregio 4, 8. Dat draait uit op een opslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Facts and figures Kamperveen

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Kampen
 • Netnummer: 038
 • Aantal inwoners: 51950
 • Postcode: 8278
 • Veel gezochte wijk: Kampen

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7315
 • Stroomtarief kwh: €0,2352
 • Gem. gasverbruik: 1.500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.080 kWh
energie-vergelijken-kamperveen

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinfo. Dat betreft gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Kamperveen is dat gemiddeld 1.500 m3 plus 3.080 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle populaire energie aanbieders. Van elk abonnement achterhaal je informatie met betrekking tot soort energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Kamperveen, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die past bij jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Bijvoorbeeld www.energiedirect.nl en www.fenor.nl. Jouw toekomstige energiemaatschappij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Kamperveen


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2020 kan in sommige gevallen wel €265 winst geven. Toch, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand profiteer je van 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Tip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bezuinigtip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: regel jaarlijks het overstappen in Kamperveen. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in augustus 2020 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Kamperveen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je betreffende energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en neem de beste of voordeligste energieleverancier. Bijvoorbeeld Energiedirect, GreenChoice + Vrijopnaam. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. Je aankomende aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door onze vergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.oxxio.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Kamperveen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Kamperveen en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Kamperveen

Het merendeel van de energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Kamperveen. Echter zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet alle groene energie heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Kamperveen vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Kampen zijn er allerlei projectenrondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8265, 8278. In de buurt van wijk Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen kan je soms zeer betaalbaar meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Overijssel de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Oxxio kosten.