Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken IJsselmuiden

Zonder problemen energie vergelijken in IJsselmuiden? Middels de energievergelijker vind je gemakkelijk alle grote energie aanbieders. Voorbeelden zijn Essent & Energiedirect. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in IJsselmuiden prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij bekijk je op onze website praktische info over thema’s als bijv. verschillende gasregio’s en de slimme meter. Bovendien komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Kampen (www.kampen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2020€0,7316
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2020€0,2353
Gemiddeld verbruik:1.515 m3 en 3.111 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Enorme besparingen tot wel € 230,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Welke energieleveranciers kan ik kiezen IJsselmuiden?

We zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in IJsselmuiden. Dat gaat van Delta tot aan Essent, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 50 bedrijven. Deze leveranciers gebruiken allen de infrastructuur van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor bieden wij de oplossing. Benieuwd welke gas & stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in IJsselmuiden is voor jouw situatie? Geef eenvoudig de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze tarievencheck bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van IJsselmuiden, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van filteren in de tarievenvergelijker zoek jij zonder problemen een overeenkomst dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in IJsselmuiden

 • Nuon: Hulp bij elektrisch rijden
 • Essent: Goede overstapkorting
 • Eneco: Handige website
 • Greenchoice: Online account
 • Budget Energie: Vaste energieprijzen
 • NLE: Ook modelcontracten
 • Energiedirect.nl: Online account
 • Engie: Goede klantenservice
 • Oxxio: Hoge korting
 • Pure energie: Scherpe korting
 • Powerpeers: Online facturen bekijken
 • Delta: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen augustus 2020)

Het aanbod van maatschappijen en de onkosten kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder in IJsselmuiden is Enexis. Bovendien heeft de Gasunie aparte tarieven per regio voor het gastransport door haar leidingnetwerk. Gemeente Kampen maakt deel uit van de gasregio 4, 8. Dit mondt uit in een opslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Informatie over IJsselmuiden

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Kampen
 • (Regio) nummer: 038
 • Inwoners: 51950
 • Postcodegebied: 8275
 • Wijk: Kampen

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7316
 • Stroomtarief kwh: €0,2353
 • Gem. gasverbruik: 1.515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.111 kWh
energie-vergelijken-ijsselmuiden

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met jouw basisgegevens. Dat betreft aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio IJsselmuiden is dit gemiddeld zo’n 1.515 m3 plus 3.111 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze details zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het verstandig om eens per jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle erkende energiebedrijven. Bij alle contracten bekijk jij info met betrekking tot herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in IJsselmuiden, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die past bij jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige prijsaanbieding gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Denk aan www.eneco.nl en ook www.fenor.nl. De betreffende energieleverancier regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in IJsselmuiden


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2020 kan tot wel €345 winst geven. Echter, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter bieden wij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: neem een waterbespaarder
 • Praktisch advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bezuinigtip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bezuinigadvies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Praktische tip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts raden aan: maak een sport van het overstappen in IJsselmuiden. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in augustus 2020 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap werkt het zo: meerjarige contracten zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor IJsselmuiden. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verwerkt je toekomstige gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de voordeligste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Nuon, NLE of Anode energie. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Je betreffende energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels Energiehunter.nl achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.greenchoice.nl, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven IJsselmuiden vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in IJsselmuiden en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in IJsselmuiden

Veel organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in IJsselmuiden. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen uit Nederland”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in IJsselmuiden vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Kampen onderscheiden we diverse activiteiten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8271, 8275, 8277. In en rondom wijk Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen kan je soms financieel aantrekkelijk meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Overijssel de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Pure Energie kosten.