Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Wilsum

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Wilsum? Via Energiehunter.nl ontdek je gemakkelijk alle beschikbare aanbieders als o.a. Delta & Vandebron. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Wilsum de laagste prijs hanteert. Daarnaast vind je op deze pagina nuttige informatie informatie over topics zoals het ideale overstapmoment en handige bespaartips. Daarbij verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Kampen (www.kampen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2020€0,7317
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2020€0,2354
Gemiddeld verbruik:1.530 m3 en 3.142 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende providers eenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 480,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWelke energieleverancier kiezen in Wilsum?

Er zijn best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Wilsum. Dat loopt van Powerpeers tot en met Engie, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags kun je kiezen uit circa 50 organisaties. Deze bedrijven werken uitsluitend met het netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze tool de oplossing. Benieuwd welke maatschappijen er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wilsum is die past bij jouw verbruik? Geef snel je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een storing, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk ook naar service. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de vergelijkingstool vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Wilsum, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van selecties in de vergelijkingstool achterhaal je simpel en snel een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Wilsum

 • Nuon: Duidelijke website
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Goede cashback
 • Greenchoice: Scherpe overstapkorting
 • Budget Energie: Goede welkomstkorting
 • NLE: Hoge cashback
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Engie: Denkt met jou mee over energie
 • Oxxio: Altijd bereikbaar
 • Pure energie: Hoge overstapbonus
 • Powerpeers: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Delta: Goede welkomstbonus

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen augustus 2020)

De voorwaarden van maatschappijen en de kosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder hanteert eigen prijsstellingen voor logistiek. De tegenwoordige netbeheerder in Wilsum is Enexis. Daarbij calculeert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Kampen behoort tot gasregio 4, 8. Dat vloeit voort in een toeslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Informatie over Wilsum

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Kampen
 • (Net) nummer: 038
 • Aantal inwoners: 51950
 • Postcode: 8274
 • Veel gezochte wijk: Kampen

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,7317
 • Stroomtarief kwh: €0,2354
 • Gem. gasverbruik: 1.530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.142 kWh
energie-vergelijken-wilsum

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Wilsum ligt dit gemiddeld op 1.530 m3 & 3.142 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Dikwijls is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van alle contracten vind je info aangaande type energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Wilsum, en de overstapbonus. Kies de organisatie die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele aanbieding beschikbaar? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.engie.nl of www.vrijopnaam.nl. De gekozen energie-partij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Wilsum


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2020 kan tot wel €355 rendement bieden. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter tref je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bespaartip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Praktisch advies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Praktische tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters adviseren: maak een sport van het overstappen in Wilsum. Op die manier bespaar je het meeste geld. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Doorgaans worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in augustus 2020 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie is het principe: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Wilsum. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal regelt de toekomstige energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Nuon, Vandebron en Fenor. Daarnaast neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De toekomstige gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van deze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.nl, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Via goedkope tarieven en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Wilsum vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Wilsum en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Wilsum

Bijna alle aanbieders faciliteren ondertussen groene stroom in Wilsum. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Neem dan zeker voor “Groen uit Nederland”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Wilsum vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Kampen onderscheiden we steeds meer acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8274. In huizenbezitter in wijk Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen kan je vaak extra voordelig participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Overijssel volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en lees info op pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van GreenChoice kosten.