Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Kampen

Gemakkelijk energie vergelijken in Kampen? Geholpen door www.energiehunter.nl achterhaal je gemakkelijk alle erkende aanbieders als Delta en Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Kampen de beste deal heeft! Ook bekijk je via de Energiehunter praktische informatie over topics als bijv. energieaansluitingen en verschillende contractsoorten. Tevens geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kampen (www.kampen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,722
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,217
Gemiddeld verbruik: 1.441 m3 en 2.988 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers bij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 315,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapserviceWat zijn de beste energieleveranciers in Kampen?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in Kampen. Dit varieert van NLE tot bijvoorbeeld Oxxio, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In mei 2024 moet je een keuze maken uit ruim 45 leveranciers. Deze leveranciers lopen allemaal via het netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval biedt onze tool de oplossing. Weten welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kampen is voor jouw verbruik? Vul snel je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een storing, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Nederlander een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Via onze tarievencheck vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Kampen, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Middels filteren in de Energiehunter achterhaal je eenvoudig een energieproduct dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Kampen

 • Vattenfall: Scherpe overstapkorting
 • Essent: Hoge overstapbonus
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Greenchoice: Ook modelcontracten
 • Budget Energie: Transparante prijzen
 • NLE: Hoge welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Scherpe welkomstbonus
 • Engie: Goede overstapkorting
 • Oxxio: Altijd scherpe acties
 • Pure energie: Online account
 • Powerpeers: Scherpe overstapkorting
 • Delta: Scherpe welkomstbonus

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten aanbieders en de energietarieven variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder in Kampen heet Enexis. Vervolgens heeft de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het toevoeren van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Kampen maakt deel uit van de gasregio 4, 8. Dat draait uit op een opslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Kerngegevens Kampen

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Kampen
 • (Net) nummer: 038
 • Bewoners: 51950
 • Hoofdpostcode: 8261
 • Populaire wijk: Kampen

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,722
 • Stroomtarief kwh: €0,217
 • Gem. gasverbruik: 1.441 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.988 kWh
energie-vergelijken-kampen

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Kampen ligt dit gemiddeld op 1.441 m3 en nog eens 2.988 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Dikwijls is het slim om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een overzicht met alle mogelijke energiebedrijven. Van ieder pakket check je specificaties aangaande herkomst van stroom en gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Kampen, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte aanbieding gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.nle.nl en www.mainenergie.nl. De nieuwe energiemaatschappij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Kampen


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €255 opleveren. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters vind je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaartip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktisch advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Tip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bezuinigadvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Kampen. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En wellicht wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap geldt: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Kampen. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de gekozen aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een beschikbare leverancier. Bijv. Essent, NLE of natuurlijk Energie VanOns. Tevens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van Energiehunter.nl bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.hvcgroep.nl, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Kampen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Kampen en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Kampen

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders verschaffen vandaag de dag groene stroom in Kampen. Echter kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Kampen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Kampen bestaan er steeds meer acties rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8260, 8261, 8262, 8263, 8264, 8265, 8266, 8267, 8278. Wanneer je woont in wijk Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Overijssel energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Energiedirect overstappen in mei 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente