Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Lelystad

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Lelystad? Via onze website achterhaal je eenvoudig alle interessante energie aanbieders als GreenChoice en Energiedirect. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Lelystad de beste deal heeft! Daarnaast vind je op deze pagina handige informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld energieproblemen en verschillende contractsoorten. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lelystad (www.lelystad.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,727
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,221
Gemiddeld verbruik: 862 m3 en 3.067 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparingen mogelijk tot wel € 450,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasWat zijn populaire energieleveranciers in Lelystad?

Wij zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Lelystad. Van Vandebron tot en met Eneco, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag tellen we ruim 60 bedrijven. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Liander. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor kun jij bij ons terecht. Bekijken welke organisaties er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lelystad is die past bij jouw verbruik? Vul eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze vergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Lelystad, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Met behulp van filters in de Energiehunter detecteren jullie probleemloos een energiecontract dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Lelystad

 • Vattenfall: Goede overstapbonus
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Greenchoice: Online grip op je kosten
 • Budget Energie: Transparant en eerlijk
 • NLE: Energie in begrijpelijke taal
 • Energiedirect.nl: Hoge cashback
 • Engie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Oxxio: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Pure energie: Online account
 • Powerpeers: Transparante prijzen
 • Delta: Via Getijdencentrale in de Oosterscheldekering

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van energiemaatschappijen en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Lelystad is Liander. Vervolgens gebruikt de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het “vervoer” van gas via haar leidingnet. Gemeente Lelystad vinden we terug in gasregio 1. Dat resulteert in een verhoging van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Lelystad

 • Provincie: Flevoland
 • Gemeente: Lelystad
 • Netnummer: 0320
 • Bewoners: 76792
 • Postcodegebied: 8202
 • Veel gezochte wijk: Zuiderzeewijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,727
 • Stroomtarief kwh: €0,221
 • Gem. gasverbruik: 862 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.067 kWh
energie-vergelijken-lelystad

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste jouw basisgegevens. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Lelystad ligt dit gemiddeld op 862 m3 en 3.067 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Dikwijls kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle grote aanbieders + contracten. Van alle pakketten tref jij details zoals type energie, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Lelystad, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede actie gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Dit kan zijn www.vandebron.nl of www.cleanenergy.nl. Jouw nieuwe leverancier regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Lelystad


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €360 voordeel geven. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter bekijk jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigadvies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Tip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaartip 5: Benut de pompschakelaar

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Lelystad. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Lelystad. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de aankomende gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een beschikbare leverancier. Bijvoorbeeld Energiedirect, Delta of natuurlijk Qwint. Vervolgens bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw gekozen maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij deze website ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.mainenergie.nl, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Via lage kosten en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Lelystad vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Lelystad en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Lelystad

Veel bedrijven faciliteren onderhand groene stroom in Lelystad. Toch is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Gebruik dan de selectie “Groen gas/elektra uit Nederland”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Lelystad vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Lelystad zien we vele plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8200, 8202, 8203, 8211, 8212, 8218, 8219, 8221, 8222, 8223, 8224, 8225, 8226, 8231, 8232, 8233, 8239, 8241, 8242, 8243, 8244, 8245. Wanneer je woont in wijk Zuiderzeewijk, Atolwijk, BD Bedrijven Lelystad Noord, Centrumzone Wijk1, Overijsselse Hout, Gelderse Hout, Industrieterrein Oostervaart, Schepenwijk Noord, Schepenwijk Oost, Schepenwijk West, Schepenwijk Zuid, Houtribhoogte, Zuigerplaspark, Landstrekenwijk, Villapark Hollandse Hout, Lelystad-Haven, Uilenweg, Industrieterrein Noordersluis, Boswijk, Aterwijk, Landerijen, Flevobos, Arande Noord, Arande West, Arande Oost, Arande Zuid, Arande Midden, Hollandse Hout, Industrieterrein Flevopoort, Kofschip, Stadscentrum Noord, Stadscentrum Zuid, Stadscentrum, Het Ravelijn, Visvijverbos, Runderweg, Zeeasterweg, Vlotgrasweg, Eendenweg, Vogelweg, Pijlstaartweg, Bedrijvenpark Larserpoort, Oostvaardersplassen, Markermeer kan je vaak met financiële bonussen deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Flevoland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook Engie pakketten.