Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Heerde

Direct energie vergelijken in Heerde? Via Energiehunter.nl ontdek je moeiteloos alle grote bedrijven. Je kunt denken aan Vattenfall en Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Heerde voor jou de beste prijs heeft. Daarbij check je via onze vergelijker bruikbare informatie over onderwerpen als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en info over een energieneutrale woning. Verder bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Heerde (www.heerde.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,772
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,215
Gemiddeld verbruik: 1.480 m3 en 2.979 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers eenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Eenvoudig besparen tot wel € 490,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWat zijn populaire energieleveranciers in Heerde?

We zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Heerde. Dit varieert van GreenChoice tot bijvoorbeeld Eneco, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 45 bedrijven. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze tool de oplossing. Bekijken welke gas & stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heerde is voor jouw verbruik? Voer gemakkelijk de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een gasstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Door middel van de energievergelijker check je snel de goedkoopste energieleverancier van Heerde, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Via filteren in de tool detecteer jij moeiteloos een energie-abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Heerde

 • Vattenfall: Diverse looptijden
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Greenchoice: Groene stroom
 • Budget Energie: Goede welkomstkorting
 • NLE: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Beste energiewebsite
 • Engie: Online facturen bekijken
 • Oxxio: Hoge welkomstbonus
 • Pure energie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Powerpeers: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Delta: Altijd een eerlijke prijs

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen augustus 2021)

De voorwaarden van maatschappijen en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Heerde betreft Liander. Tevens rekent de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het gastransport door zijn leidingen. Gemeente Heerde vinden we terug in gasregio 1. Dat betekent een vergoeding van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Heerde

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Heerde
 • (Net) nummer: 0578
 • Aantal bewoners: 18556
 • Hoofdpostcode: 8181
 • Veel gezochte wijk: Heerde

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,772
 • Stroomtarief kwh: €0,215
 • Gem. gasverbruik: 1.480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.979 kWh
energie-vergelijken-heerde

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met de basisinfo. Dit zijn grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Heerde gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.480 m3 + 2.979 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot abonnementen kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Door de bank genomen is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle grote aanbieders + contracten. Bij ieder contract lees jij details met betrekking tot soort energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Heerde, en de overstapbonus. Kies de partij die rijmt met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante korting beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Onder andere www.budgetenergie.nl + www.huismerkenergie.nl. De nieuwe aanbieder zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Heerde


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan in sommige gevallen wel €275 besparen. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina tref jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: let op het energielabel
 • Bezuinigadvies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bespaaradvies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Praktische tip 4: de gevels isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: Benut de pompschakelaar

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters raden aan: maak een sport van het overstappen in Heerde. Zodoende ben je het voordeligst uit. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Meestal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En vaak wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Heerde. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt je aankomende aanbieder de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer een nieuwe leverancier. Bijvoorbeeld Energiedirect, Pure Energie of Qwint. Hierna bespreek je de ingangsdatum (start levering). De geselecteerde gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van onze website bekijk je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.unitedconsumers.com, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Heerde vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Heerde en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Heerde

Het gros van de aanbieders leveren onderhand groene stroom in Heerde. Op dit front is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Gebruik dan de selectie “Groene stroom uit Nederland”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Heerde vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Heerde onderscheiden we nogal wat stappen met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8180, 8181. Wanneer je woont in wijk Heerde, Wapenveld kan je soms vrij voordelig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Gelderland energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler voor warm water
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Praktische energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Check ook Vattenfall prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente