Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Elburg

Direct energie vergelijken in Elburg? Via onze vergelijker check je moeiteloos alle bekende energieleveranciers. Voorbeelden zijn Pure Energie en Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Elburg prijstechnisch het meest interessant is. Ook check je via onze vergelijker waardevolle informatie over zaken als onderwerpenen info over de enkele of dubbele meter. Verder vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Elburg (www.elburg.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,766
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,209
Gemiddeld verbruik: 1.525 m3 en 3.101 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle energiebedrijvenonder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Gemiddelde besparing van € 220,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Elburg?

Er zijn nogal wat energieleveranciers in Elburg. Van Powerpeers tot en met Eneco, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In augustus 2021 tellen we ruim 40 leveranciers. Deze werken uitsluitend met de leidingen van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de oplossing. Uitzoeken welke aanbieders er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Elburg is die past bij jouw verbruik? Vul hierna je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van onze tarievencheck ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Elburg, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door jouw input in de Energiehunter bekijkt men simpel en snel een product dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Elburg

 • Vattenfall: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Hoge cashback
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Greenchoice: Goede welkomstkorting
 • Budget Energie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • NLE: Handige website
 • Energiedirect.nl: Hoge cashback
 • Engie: Altijd scherpe acties
 • Oxxio: Handige website
 • Pure energie: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Powerpeers: Exclusieve aanbiedingen
 • Delta: Online account

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen augustus 2021)

De condities van gas & stroom leveranciers en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Elburg heet Liander. Bovendien verwerkt de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het transporteren van het gas door zijn leidingen. Gemeente Elburg valt onder gasregio 1. Dat betekent een aanvulling van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Elburg

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Elburg
 • Regionummer: 0525
 • Inwoners: 22929
 • Postcodegebied: 8081
 • Populaire wijk: Elburg

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,766
 • Stroomtarief kwh: €0,209
 • Gem. gasverbruik: 1.525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.101 kWh
energie-vergelijken-elburg

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Elburg ligt dit gemiddeld op 1.525 m3 en nog eens 3.101 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. In algemene zin is het gunstiger om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een tabel met alle grote aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement achterhaal jij details met betrekking tot soort energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Elburg, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte aanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de onderneming. Onder andere www.nle.nl of natuurlijk www.innovaenergie.nl. De nieuwe aanbieder regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Elburg


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan meer dan €300 korting realiseren. Toch, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.nl vind jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bezuinigadvies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bezuinigadvies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Elburg. Dan is de besparing het grootst. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Elburg. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt de aankomende aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een beschikbare energieleverancier. Bijv. Vattenfall, Delta of natuurlijk UnitedConsumers. Daarnaast bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aankomende gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door onze vergelijker tref je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.anode.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Elburg vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Elburg en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Elburg

De meeste organisaties bieden op dit moment groene stroom in Elburg. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de optie “100% groene stroom uit NL”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Elburg vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Elburg kennen we diverse acties rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8080, 8081, 8082. Als bewoner van wijk Elburg, Wijk 02, Doornspijk kan je steeds vaker heel gunstig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Gelderland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bekijk details over GreenChoice tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente