Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken De Wolden

Gemakkelijk energie vergelijken in De Wolden? Middels onze website achterhaal je eenvoudig alle verkrijgbare energiebedrijven. Voorbeelden zijn Essent & Engie. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in De Wolden de laagste prijs hanteert. Daarnaast tref je op deze website uitgebreide info over thema’s zoals onderwerpenen variabele of vaste tarieven. Ook geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: De Wolden (www.dewolden.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,716
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,210
Gemiddeld verbruik: 1.727 m3 en 3.081 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders naast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 225,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWat zijn goede energieleveranciers in De Wolden?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in De Wolden. Dat loopt van Vandebron tot Essent, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 40 leveranciers. Zij werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden! Ontdekken welke leveranciers mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in De Wolden is in september 2021? Voer moeiteloos de eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een storing, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Aan de hand van de energiehunter bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van De Wolden, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Via jouw input in de energievergelijker bekijken jullie gemakkelijk een energieovereenkomst dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in De Wolden

 • Vattenfall: Ook korting voor huidige klanten
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Goede cashback
 • Greenchoice: Scherpe welkomstkorting
 • Budget Energie: Overzichtelijke contracten
 • NLE: Goede korting
 • Energiedirect.nl: Scherpe overstapbonus
 • Engie: Ook modelcontracten
 • Oxxio: Met praktische energie-bespaartips
 • Pure energie: Diverse looptijden
 • Powerpeers: Ook flexibele prijzen
 • Delta: Aantrekkelijke overstapkorting

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen september 2021)

De pakketten van gas en stroom maatschappijen en de tarieven wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er veel beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder in De Wolden heet Enexis. Bovendien heeft de Gasunie individuele tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente De Wolden hoort bij gasregio 4, 8. Dat betekent een verhoging van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Cijfers en feiten De Wolden

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: De Wolden
 • (Net) nummer: 0528
 • Aantal inwoners: 23722
 • Postcodegebied: 7957
 • Populaire wijk: Zuidwolde

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,716
 • Stroomtarief kwh: €0,210
 • Gem. gasverbruik: 1.727 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.081 kWh
energie-vergelijken-de-wolden

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit zijn aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van De Wolden is dit gemiddeld zo’n 1.727 m3 plus 3.081 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Al deze zaken werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Wat betreft prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij ieder contract zoek jij details met betrekking tot type stroom/gas, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in De Wolden, en de overstapbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante prijsaanbieding gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Bijv. www.vandebron.nl of www.vrijopnaam.nl. De gekozen maatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in De Wolden


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in september 2021 kan wel €315 bonus betekenen. Echter, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Onderstaand vind jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: apparaten uitschakelen
 • Tip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Praktisch advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktische tip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Tip 5: profiteer van gratis daglicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in De Wolden. Zodanig is de besparing het grootst. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En daarnaast krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor De Wolden. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg jij elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verwerkt je aanstaande energiemaatschappij het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste leverancier. Bijv. Engie, NLE of natuurlijk Anode energie. Tevens bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Je gekozen gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels onze vergelijker check je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.huismerkenergie.nl, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven De Wolden vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in De Wolden en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in De Wolden

De meeste energie aanbieders bieden op dit moment groene stroom in De Wolden. Toch is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval zeker weten “100% groene stroom uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in De Wolden vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente De Wolden bestaan er tegenwoordig diverse projectenvolledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7924, 7957. Wanneer je woont in wijk Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk kan je wellicht met financiële bonussen meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Drenthe hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Praktische energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bezoek ook Oxxio.


Alle plaatsen in deze gemeente