Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Staphorst

Zonder problemen energie vergelijken in Staphorst? Middels www.energiehunter.nl ontdek je snel en simpel alle bekende energieleveranciers als NLE & Budget Energie. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Staphorst voor jou de beste prijs heeft. Tevens tref je via de Energiehunter belangrijke info over items als verschillende gasregio’s en vaste of variabele tarieven. Tevens vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Staphorst (www.staphorst.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,728
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,223
Gemiddeld verbruik: 1.530 m3 en 3.173 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 445,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWat zijn de beste energieleveranciers in Staphorst?

Er zijn erg veel energieleveranciers beschikbaar in Staphorst. Dit varieert van Pure Energie tot een speler als Engie, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags kun je kiezen uit circa 50 bedrijven. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Enexis. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval biedt onze tool de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Staphorst is die past bij jouw verbruik? Voer gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energievergelijker vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Staphorst, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van filteren in de vergelijkingstool achterhaal jij simpel en snel een abonnement dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Staphorst

 • Vattenfall: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Goede overstapbonus
 • Eneco: Aantrekkelijke cashback
 • Greenchoice: Transparant en eerlijk
 • Budget Energie: Groen en toch goedkoop
 • NLE: Online facturen bekijken
 • Energiedirect.nl: Scherpe overstapbonus
 • Engie: Transparant en eerlijk
 • Oxxio: Scherpe overstapbonus
 • Pure energie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Powerpeers: Overzichtelijke contracten
 • Delta: Ook flexibele prijzen

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van gas & stroom organisaties en de prijzen wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Staphorst betreft Enexis. Daarbij verwerkt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het gastransport via haar netwerk. Gemeente Staphorst vinden we terug in gasregio 4, 8. Dat vloeit voort in een opslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Facts and figures Staphorst

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Staphorst
 • (Regio) nummer: 0522
 • Inwoners: 16544
 • Postcode: 7951
 • Veel gezochte wijk: Staphorst

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,728
 • Stroomtarief kwh: €0,223
 • Gem. gasverbruik: 1.530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.173 kWh
energie-vergelijken-staphorst

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de basisinfo. Dat betreft grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Staphorst gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.530 m3 en nog eens 3.173 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze aspecten zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent contractduur kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het voordeliger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle beschikbare energieleveranciers. Bij ieder abonnement bekijk je gegevens over oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Staphorst, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante actie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de aanbieder. Bijv. www.greenchoice.nl of natuurlijk www.cleanenergy.nl. De nieuwe aanbieder regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Staphorst


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €385 bonus betekenen. Evenwel, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: neem een waterbespaarder
 • Bespaartip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Praktische tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Tip 4: het dak isoleren.
 • Praktisch advies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Staphorst. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. In de regel vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten werkt het zo: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Staphorst. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard regelt de toekomstige gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer een nieuwe partij. Bedrijven als Essent, Delta of Energieflex. Hierna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. De gekozen gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.nl achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.nl, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Staphorst vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Staphorst en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Staphorst

Tal van energieleveranciers faciliteren ondertussen groene stroom in Staphorst. Echter zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de selectie “Groen uit NL”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Staphorst vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Staphorst bestaan er tegenwoordig verscheidene acties volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7950, 7951, 7954. In huizenbezitter in wijk Staphorst (kern), Rouveen (kern), Rouveen (buitengebied), Staphorst (buitengebied), IJhorst, Punthorst, Lankhorst, Klooster kan je in toenemende mate heel gunstig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Overijssel hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Woning met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Check de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bezoek ook Vandebron overstappen in mei 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente