Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Coevorden

Direct energie vergelijken in Coevorden? Met behulp van Energiehunter.nl tref je supersnel alle relevante energiebedrijven. Voorbeelden zijn Essent & Oxxio. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Coevorden het goedkoopste contract aanbiedt. Ook lees je op onze website handige informatie over thema’s als bijv. energieproblemen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Coevorden (www.coevorden.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,715
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,209
Gemiddeld verbruik:1.710 m3 en 3.050 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 200,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapserviceWat zijn populaire energieleveranciers in Coevorden?

We zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Coevorden. Van GreenChoice tot bijvoorbeeld Essent, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 55 providers. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het net van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval is de energiehunter toe te passen. Ontdekken welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Coevorden voor jou is? Geef eenvoudig de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas en stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een gasstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze prijzencheck vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Coevorden, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van filters in onze vergelijker checken jullie gemakkelijk een energieproduct dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Coevorden

 • Nuon: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Goede cashback
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Greenchoice: Online facturen bekijken
 • Budget Energie: Inzicht in energiegebruik
 • NLE: Scherpe welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • Oxxio: Transparant en eerlijk
 • Pure energie: Groen gas voor een schone toekomst
 • Powerpeers: Online facturen bekijken
 • Delta: Scherpe welkomstkorting

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen december 2019)

De aansluitingen van organisaties en de energiekosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse netbeheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige netbeheerder in Coevorden betreft Enexis. Tevens neemt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het transporteren van het gas via haar netwerk. Gemeente Coevorden valt in de gasregio 4, 8. Dit mondt uit in een bijbetaling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Kerngegevens Coevorden

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Coevorden
 • (Regio) nummer: 0524
 • Inwoners: 35381
 • Hoofdpostcode: 7741
 • Populaire wijk: Coevorden

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,715
 • Stroomtarief kwh: €0,209
 • Gem. gasverbruik: 1.710 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.050 kWh
energie-vergelijken-coevorden

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de basisinfo. Dit gaat over het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Coevorden is dit gemiddeld zo’n 1.710 m3 & 3.050 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Vaak is het verstandig om ieder jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle grote energiebedrijven. Bij elk pakket lees jij details zoals oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Coevorden, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een actuele aanbieding in het lijstje? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.eneco.nl of natuurlijk www.energieflex.nl. Jouw toekomstige energiemaatschappij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Coevorden


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan meer dan €395 rendement bieden. Toch, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina bekijk je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktisch advies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bespaartip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Tip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bezuinigadvies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Coevorden. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Vaak worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Coevorden. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt je geselecteerde gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste energiemaatschappij. Denk aan Essent, GreenChoice + Vrijopnaam. Vervolgens bepaal je de ingangsdatum (start levering). De betreffende gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels de Energiehunter bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.powerpeers.nl, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Coevorden vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Coevorden en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Coevorden

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Coevorden. Toch kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Coevorden vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Coevorden bestaan er tegenwoordig meerdere projectenrondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7740, 7741, 7742. Wanneer je woont in wijk Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo kan je in toenemende mate heel gunstig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Drenthe energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk info van Engie.


Alle plaatsen in deze gemeente