Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Wierden

Eenvoudig energie vergelijken in Wierden? Met behulp van onze website vind je eenvoudig alle beschikbare energieleveranciers als bijvoorbeeld Essent & Vandebron. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Wierden het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens verzamel je via de energievergelijker uitgebreide informatie over onderwerpen als o.a. energieaansluitingen en info over een energieneutrale woning. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wierden (www.wierden.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,732
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,227
Gemiddeld verbruik: 1.455 m3 en 2.988 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle providers gemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 430,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Wierden?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Wierden. Van Powerpeers tot aanbieders zoals Engie, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag tellen we ruim 45 bedrijven. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het net van Enexis. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval biedt onze tool de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wierden is in mei 2024? Voer direct jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Nederlander een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Middels onze prijzencheck vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Wierden, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Middels jouw input in onze vergelijker achterhaalt men eenvoudig een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Wierden

 • Vattenfall: Altijd scherpe acties
 • Essent: Goede korting
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Greenchoice: Scherpe overstapkorting
 • Budget Energie: Handige website
 • NLE: Online grip op je kosten
 • Energiedirect.nl: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Engie: Beoordeeld met een 8.4
 • Oxxio: Beste energieleverancier
 • Pure energie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Powerpeers: Scherpe korting
 • Delta: Altijd bereikbaar

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de onkosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Wierden is Enexis. Vervolgens gebruikt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het toevoeren van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Wierden is ingedeeld in gasregio 4, 8. Dit houdt in een opslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten over Wierden

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Wierden
 • Regionummer: 0546
 • Aantal inwoners: 23952
 • Centrale postcode: 7640
 • Veel gezochte wijk: Wierden

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,732
 • Stroomtarief kwh: €0,227
 • Gem. gasverbruik: 1.455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.988 kWh
energie-vergelijken-wierden

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je huis en woningdetails. Dat betreft omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Wierden is dit gemiddeld zo’n 1.455 m3 plus 2.988 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze details werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Betreffende abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In de regel loont het om ieder jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement bekijk jij details zoals oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de kostprijs van gas en elektra in Wierden, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige aanbieder in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de aanbieder. Denk aan www.nle.nl of www.energieflex.nl. De door jou gekozen energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Wierden


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €250 korting realiseren. Toch, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.nl lees jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: apparaten uitschakelen
 • Praktische tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bespaartip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bespaartip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktische tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Wierden. Dan is de besparing het grootst. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Wierden. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt je nieuwe energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste partij. Denk aan Energiedirect, NLE en ook UnitedConsumers. Daarna bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De aankomende gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door Energiehunter.nl vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.vandebron.nl, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Wierden vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Wierden en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Wierden

Een aanzienlijk deel van de leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Wierden. Echter kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan het filter “Groene Energie uit Nederland”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Wierden vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Wierden kennen we meerdere projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7468, 7640, 7641, 7642, 7645. In en rondom wijk Wierden (kern), Landelijk gebied Wierden, Hooge-Hexel, Enter (kern), Landelijk gebied Enter, Rectum – Notter – Zuna kan je meer en meer extra voordelig meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Overijssel net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bekijk ook Vattenfall overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente