Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Borne

Snel online energie vergelijken in Borne? Met behulp van de energievergelijker tref je eenvoudig alle grote leveranciers als GreenChoice en Oxxio. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Borne voor jou de beste prijs heeft. Tevens vind je op deze website waardevolle info over onderwerpen als energieproblemen en info over duurzame energie. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Borne (www.borne.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,712
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,207
Gemiddeld verbruik: 1.426 m3 en 2.988 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Eenvoudig besparen tot wel € 425,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapserviceWelke energieleverancier kiezen in Borne?

We zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Borne. Dit loopt van Powerpeers tot bijvoorbeeld Essent, er zijn opties bij de vleet. In mei 2024 kun je kiezen uit circa 55 energieleveranciers. Zij zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiehunter testen. Bekijken welke gas & stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Borne is die past bij jouw verbruik? Vul eenvoudig jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de energietarievenvergelijker check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Borne, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van jouw input in onze vergelijker vind jij moeiteloos een abonnement dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Borne

 • Vattenfall: Scherpe overstapbonus
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Greenchoice: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Budget Energie: Telefonisch contact
 • NLE: Online inzicht in verbruik
 • Energiedirect.nl: Sinds 2002
 • Engie: Meerdere contracten
 • Oxxio: Vaste energieprijzen
 • Pure energie: Goede korting
 • Powerpeers: Overzichtelijke contracten
 • Delta: 100% groene stroom uit Zeeland

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de prijzen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Iedere netbeheerder hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Borne heet Enexis. Tevens rekent de Gasunie wisselende tarieven per regio voor logistieke kosten van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Borne behoort tot gasregio 4, 8. Dit komt overeen met een toeslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten over Borne

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Borne
 • Regionummer: 074
 • Aantal inwoners: 22343
 • Postcodegebied: 7621
 • Lokale wijk: Borne

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,712
 • Stroomtarief kwh: €0,207
 • Gem. gasverbruik: 1.426 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.988 kWh
energie-vergelijken-borne

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Borne is dit gemiddeld zo’n 1.426 m3 plus 2.988 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze aspecten dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contracten kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen loont het om jaarlijks weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij elk pakket check jij data m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Borne, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een actuele kortingsactie beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Bijv. www.vandebron.nl en ook www.innovaenergie.nl. De door jou gekozen aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Borne


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €390 winst geven. Daarentegen, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters check jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Advies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Praktisch advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Tip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Borne. In dat geval bespaar je het meeste geld. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. In de regel worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En mogelijk wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Borne. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verwerkt de gekozen gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en neem een beschikbare energieleverancier. Zoals Energiedirect, NLE of natuurlijk UnitedConsumers. Daarna kies je de ingangsdatum (start levering). De aankomende maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij Energiehunter.nl ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.innovaenergie.nl, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lagere tarieven en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Borne vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Borne en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Borne

De meeste bedrijven leveren momenteel groene stroom in Borne. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Borne vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Borne bestaan er meerdere opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7620, 7621, 7622, 7623. Wanneer je woont in wijk Borne, Buitengebied Borne kan je meer en meer extra voordelig deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Overijssel eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen installeren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bezoek ook Oxxio afsluiten in mei 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente