Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Almelo

Snel online energie vergelijken in Almelo? Geholpen door Energiehunter.nl ontdek je probleemloos alle erkende energiebedrijven als bijv. Powerpeers en Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Almelo prijstechnisch het meest interessant is. Verder verzamel je op Energiehunter.nl nuttige informatie informatie over thema’s zoals onderwerpenen tips om jouw huis te verduurzamen. Ook bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Almelo (www.almelo.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,711
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,206
Gemiddeld verbruik: 1.411 m3 en 2.957 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 225,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWelke energieleverancier kiezen in Almelo?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Almelo. Van Vandebron tot een speler als Essent, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 45 organisaties. Zij nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Enexis. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiehunter testen. Uitzoeken welke organisaties mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Almelo is op dit moment? Voer hieronderje persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Nederlander niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energievergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Almelo, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v de keuzevakjes in de prijzenvergelijker achterhaal jij verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Almelo

 • Vattenfall: Scherpe welkomstbonus
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Greenchoice: Exclusieve kortingen
 • Budget Energie: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • NLE: Transparante prijzen
 • Energiedirect.nl: Hoge overstapkorting
 • Engie: Hoge welkomstkorting
 • Oxxio: Aantrekkelijke korting
 • Pure energie: Online account
 • Powerpeers: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Delta: Goede overstapbonus

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Elke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport. De netbeheerder in Almelo heet Enexis. Tevens calculeert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het toevoeren van gas door zijn leidingen. Gemeente Almelo valt in de gasregio 4, 8. Dat draait uit op een bijbetaling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten over Almelo

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Almelo
 • Regionummer: 0546
 • Aantal bewoners: 72425
 • Centrale postcode: 7601
 • Wijk: Binnenstad

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,711
 • Stroomtarief kwh: €0,206
 • Gem. gasverbruik: 1.411 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.957 kWh
energie-vergelijken-almelo

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste jouw basisgegevens. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Almelo bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.411 m3 en nog eens 2.957 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen achterhaal je voorwaarden aangaande type stroom/gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Almelo, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende korting beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.energiedirect.nl en ook www.anode.nl. Jouw toekomstige maatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Almelo


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €260 besparen. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna bieden wij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bespaaradvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Praktische tip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktisch advies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Tip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Almelo. Daarna bespaar je het meeste geld. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, wisselen, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt is er sprake van een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Almelo. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste aanbieder. Bedrijven als Oxxio, NLE en Huismerk energie. Daarna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De geselecteerde leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van deze website check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.pure-energie.nl, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Almelo vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Almelo en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Almelo

Het merendeel van de energie aanbieders verschaffen inmiddels groene stroom in Almelo. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker voor “Groen uit NL”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Almelo vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Almelo zien we steeds meer activiteiten rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7600, 7601, 7602, 7603, 7604, 7605, 7606, 7607, 7608, 7609, 7610. In wijk Binnenstad, De Riet, Noorderkwartier, Sluitersveld, Wierdense Hoek, Nieuwstraat-Kwartier, Ossenkoppelerhoek, Hofkamp, Schelfhorst, Windmolenbroek, Aadorp, Bornerbroek kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Overijssel de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over Engie afsluiten in mei 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente