Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Enschede

Meteen energie vergelijken in Enschede? Door gebruik te maken van de Energiehunter ontdek je overzichtelijk alle relevante energie aanbieders als GreenChoice & Eneco. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Enschede de laagste prijs hanteert. Bovendien vergaar je op deze website praktische info over thema’s als bijv. verschillende gasregio’s en slimme thermostaten. Ook vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Enschede (www.enschede.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,716
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,211
Gemiddeld verbruik: 1.485 m3 en 3.111 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar tot wel € 240,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWat zijn de beste energieleveranciers in Enschede?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in Enschede. Dat loopt uiteen van Budget Energie tot Energiedirect, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 45 leveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiehunter toe te passen. Nieuwsgierig welke energieleveranciers er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Enschede is die past bij jouw verbruik? Geef moeiteloos de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de energietarievenvergelijker achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Enschede, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Door middel van filters in de vergelijkingstool checken jullie moeiteloos een abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Enschede

 • Vattenfall: Scherpe korting
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Goede cashback
 • Greenchoice: Transparant en eerlijk
 • Budget Energie: Transparant en eerlijk
 • NLE: grootste onafhankelijke energieleverancier
 • Energiedirect.nl: Diverse looptijden
 • Engie: Met opties voor salderen
 • Oxxio: Exclusieve aanbiedingen
 • Pure energie: Verschillende termijnen
 • Powerpeers: Scherpe korting
 • Delta: Scherpe korting

Wat kost energie in de regio? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de energiekosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder heeft weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in Enschede is Enexis. Vervolgens heeft de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het toevoeren van gas via haar leidingnet. Gemeente Enschede valt in de gasregio 4, 8. Dit mondt uit in een bijbetaling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Facts and figures Enschede

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Enschede
 • (Net) nummer: 053
 • Bewoners: 158351
 • Hoofdpostcode: 7502
 • Lokale wijk: Binnensingelgebied

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,716
 • Stroomtarief kwh: €0,211
 • Gem. gasverbruik: 1.485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.111 kWh
energie-vergelijken-enschede

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Start met de standaard informatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Enschede ligt dat gemiddeld op circa 1.485 m3 en 3.111 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Al deze zaken beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle interessante energieleveranciers. Van elk abonnement lees je voorwaarden aangaande oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Enschede, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een populaire actie gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energieleverancier. Onder andere www.delta.nl of www.vastelastenbond.nl. Jouw nieuwe leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Enschede


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €390 rendement bieden. Toch, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina check je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Praktische tip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Tip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bezuinigtip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Enschede. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En tevens is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt hanteren we: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Enschede. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw toekomstige energieleverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe maatschappij. Bijv. Energiedirect, Delta en ook Clean energie. Tevens bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jouw aankomende leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van deze website check je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.allure-energie.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Met behulp van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Enschede vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Enschede en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Enschede

Het merendeel van de energieleveranciers leveren momenteel groene stroom in Enschede. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan een filter voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Enschede vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Enschede bestaan er nogal wat initiatievenrondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7500, 7502, 7503, 7504, 7511, 7512, 7513, 7514, 7521, 7522, 7523, 7524, 7525, 7531, 7532, 7533, 7534, 7535, 7536, 7541, 7542, 7543, 7544, 7545, 7546, 7547, 7548, 7562. Wanneer je woont in wijk Binnensingelgebied, Hogeland – Velve, Boswinkel – Stadsveld, Twekkelerveld – T.H.T., Enschede-Noord, Ribbelt – Stokhorst, Enschede-Zuid, Bedrijfsterreinen Enschede-West, Glanerbrug en omgeving, Landelijk gebied en kernen kan je soms financieel aantrekkelijk participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Overijssel net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Bekijk info van Vandebron afsluiten in mei 2024.