Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Rijssen-Holten

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Rijssen-Holten? Geholpen door Energiehunter.nl ontdek je moeiteloos alle relevante energiebedrijven. Voorbeelden zijn NLE en Oxxio. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Rijssen-Holten de laagste prijs biedt. Voorts check je op deze website handige informatie over zaken zoals verbruik in de regio en info over duurzame energie. Tevens bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Rijssen-Holten (www.rijssen-holten.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,727
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,222
Gemiddeld verbruik: 1.515 m3 en 3.142 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersbij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Gemiddelde besparing van € 275,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWelke energieleverancier kiezen in Rijssen-Holten?

Er zijn steeds meer energieleveranciers voorhanden in Rijssen-Holten. Dat gaat van GreenChoice tot Energiedirect, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel is het aanbod ongeveer 60 energie aanbieders. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval kun jij bij ons terecht. Bekijken welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rijssen-Holten is die past bij jouw verbruik? Vul gemakkelijk de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Rijssen-Holten, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Met behulp van filteren in de Energiehunter checken jullie verrassend eenvoudig een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Rijssen-Holten

 • Vattenfall: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Greenchoice: Met opties voor salderen
 • Budget Energie: Goede cashback
 • NLE: Online account
 • Energiedirect.nl: Online facturen bekijken
 • Engie: Beoordeeld met een 8.4
 • Oxxio: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Pure energie: Dé groene energie expert
 • Powerpeers: Met opties voor salderen
 • Delta: Transparant en eerlijk

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de prijzen variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er verschillende netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder in Rijssen-Holten heet Enexis. Bovendien gebruikt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Rijssen-Holten behoort tot gasregio 4, 8. Dit komt overeen met een verhoging van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Cijfers en feiten Rijssen-Holten

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,727
 • Stroomtarief kwh: €0,222
 • Gem. gasverbruik: 1.515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.142 kWh
energie-vergelijken-rijssen-holten

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Onder andere aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Rijssen-Holten is dit gemiddeld zo’n 1.515 m3 en nog eens 3.142 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult hebben effect op het energietarief.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement lees jij voorwaarden als type energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Rijssen-Holten, en de eventuele korting. Kies de leverancier die rijmt met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.oxxio.nl of natuurlijk www.mainenergie.nl. De door jou gekozen energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Rijssen-Holten


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €310 opleveren. Toch, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Via onze hunters bekijk jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: kouder douchen
 • Bespaartip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bespaaradvies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bespaartip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Advies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Rijssen-Holten. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Meestal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En misschien wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Rijssen-Holten. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk regelt de betreffende leverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de voordeligste maatschappij. Bedrijven als Essent, Delta of natuurlijk HVC. Hierna neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van de energievergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.hvcgroep.nl, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Rijssen-Holten vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Rijssen-Holten en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Rijssen-Holten

Een aanzienlijk deel van de aanbieders faciliteren ondertussen groene stroom in Rijssen-Holten. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Gebruik dan de selectie “Groen uit NL”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Rijssen-Holten vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Rijssen-Holten kennen we nogal wat plannen met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7460, 7461, 7462, 7463. Wanneer je woont in wijk Stad Rijssen, Stadsrand, Buitengebied Rijssen, Holten, Bedrijventerrein Holten, Buitengebied Holten, Bedrijventerrein Rijssen, Recreatiegebied De Borkeld kan je meer en meer heel gunstig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Overijssel hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Lees verder alles over Budget Energie overstappen in mei 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente