Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Hellendoorn

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Hellendoorn? Aan de hand van Energiehunter.nl achterhaal je eenvoudig alle erkende bedrijven als o.a. Vattenfall & Budget Energie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Hellendoorn de laagste prijs biedt. Ook tref je op deze website uitgebreide informatie over topics als bijvoorbeeld wat een geschikt overstapmoment is en vaste en variabele tarieven. Tevens geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hellendoorn (www.hellendoorn.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,719
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,214
Gemiddeld verbruik: 1.530 m3 en 3.205 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 420,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasWat zijn goede energieleveranciers in Hellendoorn?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Hellendoorn. Dat loopt van Powerpeers tot aan Eneco, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel is het aanbod ongeveer 40 providers. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Enexis. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie biedt onze tool de oplossing. Weten welke gas & stroom bedrijven actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hellendoorn is? Geef moeiteloos de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Dankzij de energiehunter vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Hellendoorn, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van selecties maken in onze vergelijker achterhaal je moeiteloos een energie-abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Hellendoorn

 • Vattenfall: Vaste energieprijzen
 • Essent: Online meterstand doorgeven
 • Eneco: Hoge overstapkorting
 • Greenchoice: Energie van om de hoek
 • Budget Energie: Altijd scherpe acties
 • NLE: Met praktische energie-bespaartips
 • Energiedirect.nl: Met opties voor salderen
 • Engie: Slim verwarmen en besparen
 • Oxxio: Online facturen bekijken
 • Pure energie: Met opties voor salderen
 • Powerpeers: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Delta: Hoge overstapbonus

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van leveranciers en de prijzen zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Hellendoorn heet Enexis. Daarbij hanteert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Hellendoorn vinden we terug in gasregio 4, 8. Dat vloeit voort in een bijbetaling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Kerngegevens Hellendoorn

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Hellendoorn
 • Regionummer: 0548
 • Bewoners: 35651
 • Postcodegebied: 7447
 • Lokale wijk: Hellendoorn

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4, 8
 • Gastarief M3: €0,719
 • Stroomtarief kwh: €0,214
 • Gem. gasverbruik: 1.530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.205 kWh
energie-vergelijken-hellendoorn

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste de standaard informatie. Dit zijn gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Hellendoorn gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.530 m3 en nog eens 3.205 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Betreffende abonnementen kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het een goed idee om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een overzicht met alle mogelijke energie aanbieders. Bij alle contracten zoek jij info met betrekking tot soort energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Hellendoorn, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige kortingsactie gespot? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Denk aan www.energiedirect.nl of www.qwint.nl. De betreffende leverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Hellendoorn


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €360 winst geven. Desondanks, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hieronder lees je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bespaartip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bezuinigadvies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Advies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaartip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Hellendoorn. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Vaak worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En vaak beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Hellendoorn. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal regelt je aanstaande energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor een beschikbare partij. Populaire bedrijven zijn Vattenfall, Pure Energie + Leon energie. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie betreffende organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via deze website check je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.vattenfall.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hellendoorn vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Hellendoorn en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Hellendoorn

Een aanzienlijk deel van de aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Hellendoorn. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor zeker voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Hellendoorn vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Hellendoorn kennen we diverse plannen volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7443, 7447. Wanneer je woont in wijk Hellendoorn, Nijverdal Noord, Nijverdal West, Nijverdal Oost, Buitengebied, Kruidenwijk, Haarle, Daarle, Daarlerveen kan je meer en meer heel gunstig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Overijssel volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler installeren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips en bezoek pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Check ook Essent overstappen in mei 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente