Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Lochem

Meteen energie vergelijken in Lochem? Met behulp van Energiehunter.nl achterhaal je supersnel alle bekende energie aanbieders zoals NLE & Eneco. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Lochem het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast verzamel je via de energievergelijker waardevolle info over zaken als bijvoorbeeld overstappen en vaste en variabele tarieven. Daarnaast geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lochem (www.lochem.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,776
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,219
Gemiddeld verbruik: 1.540 m3 en 3.101 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenin een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 215,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Lochem?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Lochem. Van Budget Energie tot en met Energiedirect, de keuze is reusachtig groot. In augustus 2021 tellen we ruim 60 energieleveranciers. Deze maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze vergelijker gebruiken. Weten welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lochem voor jou is? Vul gelijk de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Dankzij de energietarievenvergelijker check je rap de goedkoopste energieleverancier van Lochem, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van selecties in de Energiehunter ontdekken jullie eenvoudig een abonnement dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Lochem

 • Vattenfall: Eigen mobiele app
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Eigen account
 • Greenchoice: Scherpe overstapbonus
 • Budget Energie: Hoge overstapkorting
 • NLE: Eigen account
 • Energiedirect.nl: Ook met zonnepanelen
 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • Oxxio: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Pure energie: Uitstekende klantenservice
 • Powerpeers: Transparante prijzen
 • Delta: Aantrekkelijke korting

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen augustus 2021)

De voorwaarden van energie-organisaties en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders service verlenen. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder in Lochem betreft Liander. Bovendien verwerkt de Gasunie separate tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Lochem maakt deel uit van de gasregio 1. Dit houdt in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Facts and figures Lochem

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Lochem
 • Regionummer: 0573
 • Inwoners: 33333
 • Postcodegebied: 7240
 • Wijk: Lochem

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,776
 • Stroomtarief kwh: €0,219
 • Gem. gasverbruik: 1.540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.101 kWh
energie-vergelijken-lochem

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je huis en woningdetails. Onder andere aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Lochem bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.540 m3 en 3.101 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Normaliter is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle grote energiebedrijven. Van elk contract bekijk je details zoals soort stroom/gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Lochem, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte korting gecheckt? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de maatschappij. Bijv. www.energiedirect.nl of www.allure-energie.nl. De nieuwe maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Lochem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan meer dan €320 opleveren. Echter, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand vind je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Praktisch advies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Advies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaaradvies 4: de gevels isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Lochem. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten is het principe: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Lochem. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert je aankomende maatschappij de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer een nieuwe leverancier. Populaire bedrijven zijn Vattenfall, Pure Energie en ook HVC. Vervolgens selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jouw betreffende maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij www.energiehunter.nl vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.greenchoice.nl, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lage kosten en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Lochem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Lochem en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Lochem

Een groot deel van de energiemaatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Lochem. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Kies dan zeker weten “Groene Energie uit Nederland”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Lochem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Lochem kennen we diverse plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7216, 7240, 7241, 7242, 7244. Als inwoner van wijk Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen kan je soms heel gunstig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Gelderland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Oxxio prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente