Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Berkelland

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Berkelland? Met behulp van de energievergelijker tref je supersnel alle interessante energieleveranciers zoals Powerpeers & Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Berkelland voor jou de beste prijs heeft. Voorts vergaar je op deze pagina waardevolle informatie over zaken als bijvoorbeeld verschillende gasregio’s en verschillende contractsoorten. Voorts komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Berkelland (www.gemeenteberkelland.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,755
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,249
Gemiddeld verbruik: 1.495 m3 en 3.070 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 310,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen



Wat zijn goede energieleveranciers in Berkelland?

We zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Berkelland. Dit loopt van Delta tot Essent, de keuze is enorm. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 50 maatschappijen. Zij nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Liander. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval hebben wij iets gevonden! Weten welke energiemaatschappij actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Berkelland is? Vul eenvoudig jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, gas & stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze vergelijker achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Berkelland, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Middels de keuzevakjes in de prijzenvergelijker ontdekt men moeiteloos een overeenkomst dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Berkelland

 • Vattenfall: Transparante prijzen
 • Essent: Online account
 • Eneco: Scherpe cashback
 • Greenchoice: Met Vriendenvoordeel
 • Budget Energie: Goede klantenservice
 • NLE: Goede welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Engie: Goede overstapkorting
 • Oxxio: Duidelijke website
 • Pure energie: Duidelijke website
 • Powerpeers: Met opties voor salderen
 • Delta: Aantrekkelijke overstapbonus

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen augustus 2021)

De aansluitingen van organisaties en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er meerdere beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in Berkelland is Liander. Tevens hanteert de Gasunie specifieke tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Berkelland valt in de gasregio 1. Dat resulteert in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Feiten over Berkelland

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Berkelland
 • Netnummer: 0545
 • Aantal inwoners: 44437
 • Postcodegebied: 7161
 • Wijk: Borculo

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,755
 • Stroomtarief kwh: €0,249
 • Gem. gasverbruik: 1.495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.070 kWh
energie-vergelijken-berkelland

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Berkelland is dit gemiddeld zo’n 1.495 m3 en nog eens 3.070 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze factoren beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijsafspraken kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het een goed idee om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een overzicht met alle populaire aanbieders van energie. Van elk abonnement check je data als soort stroom/gas, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Berkelland, en de overstapbonus. Kies de leverancier die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele aanbieder gespot? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energieleverancier. Bijv. www.essent.nl en www.qwint.nl. De gekozen energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Berkelland


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan tot wel €355 winst geven. Desondanks, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.nl bekijk jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bezuinigtip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigadvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze experts zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Berkelland. Op die manier is de besparing het grootst. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Normaal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En soms is er sprake van een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Berkelland. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt jouw aankomende aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een beschikbare energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Vattenfall, Delta of natuurlijk HVC. Ook bespreek je de ingangsdatum (start levering). De aankomende energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Met behulp van onze website check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.fenor.nl, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Berkelland vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Berkelland en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Berkelland

Veel leveranciers leveren op dit moment groene stroom in Berkelland. Op dit front is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ten onrechte neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan een filter voor “100% groene stroom uit NL”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Berkelland vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Berkelland bestaan er tegenwoordig verscheidene plannen met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7160, 7161. Als inwoner van wijk Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo kan je vaak vrij voordelig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Gelderland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Praktische energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Bekijk ook Budget Energie abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente