Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Montferland

Gemakkelijk energie vergelijken in Montferland? Geholpen door deze website vergelijk je overzichtelijk alle verkrijgbare energieleveranciers zoals Vattenfall & Oxxio. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Montferland de laagste prijs biedt. Daarbij bekijk je via de energievergelijker handige informatie over topics zoals verschillende aanbieders en info over een energieneutrale woning. Ook vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Montferland (www.montferland.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,779
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,222
Gemiddeld verbruik: 1.450 m3 en 3.195 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende providers vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 350,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapserviceNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Montferland?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Montferland. Van Powerpeers tot Engie, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 50 maatschappijen. Deze zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiehunter testen. Nieuwsgierig welke energie-organisaties actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Montferland is voor jouw situatie? Vul vlug de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Geholpen door de energiehunter vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Montferland, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v jouw input in de tarievenvergelijker bekijken jullie verrassend eenvoudig een product dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Montferland

 • Vattenfall: Online grip op je kosten
 • Essent: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Eneco: In heel Nederland
 • Greenchoice: Altijd bereikbaar
 • Budget Energie: Ook modelcontracten
 • NLE: Met praktische energie-bespaartips
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke cashback
 • Engie: Duidelijke website
 • Oxxio: Goede cashback
 • Pure energie: Goede korting
 • Powerpeers: Met opties voor salderen
 • Delta: Transparant en eerlijk

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen augustus 2021)

De pakketten van energie-aanbieders en de prijzen verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder in Montferland betreft Liander. Tevens calculeert de Gasunie separate tarieven per regio voor het toevoeren van gas via haar leidingnet. Gemeente Montferland maakt deel uit van de gasregio 1. Dat vloeit voort in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Montferland

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Montferland
 • Netnummer: 0314
 • Aantal inwoners: 35173
 • Postcodegebied: 7038
 • Wijk: s-Heerenberg

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,779
 • Stroomtarief kwh: €0,222
 • Gem. gasverbruik: 1.450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.195 kWh
energie-vergelijken-montferland

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Montferland is het gemiddelde verbruik ong. 1.450 m3 en 3.195 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Deze aspecten hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle grote aanbieders + contracten. Bij ieder contract zie je informatie met betrekking tot herkomst energie, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Montferland, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een mooie aanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.eneco.nl en ook www.mainenergie.nl. Jouw aanstaande energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Montferland


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan ruim €335 korting realiseren. Desondanks, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand bekijk je 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bezuinigtip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bespaartip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Praktische tip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bespaartip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Montferland. Dan betaal je het minst voor je energie. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Meestal worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Montferland. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw aanstaande gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bijvoorbeeld Engie, NLE + Huismerk energie. Ook beslis je over de ingangsdatum van het contract. De toekomstige organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Via onze vergelijker achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.budgetenergie.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Montferland vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Montferland en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Montferland

Een groot deel van de energie aanbieders faciliteren ondertussen groene stroom in Montferland. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat organisaties een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker weten “100% groene stroom uit NL”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Montferland vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Montferland zien we steeds meer activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7038. Wanneer je woont in wijk s-Heerenberg, Brakel, Didam kan je soms heel gunstig meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Gelderland energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Integreren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Check ook Budget Energie prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente