Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Rheden

Snel online energie vergelijken in Rheden? Met behulp van de energievergelijker tref je supersnel alle beschikbare energieleveranciers als o.a. Powerpeers en Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Rheden de laagste prijs hanteert. Daarnaast lees je via de energievergelijker belangrijke informatie over items als bijv. energieaansluitingen en uitleg over jouw energierekening. Daarnaast komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rheden (www.rheden.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,760
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,234
Gemiddeld verbruik: 1.495 m3 en 2.949 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders onder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 315,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappenNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Rheden?

Wij zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Rheden. Dit loopt van Powerpeers tot een speler als Oxxio, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 60 maatschappijen. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval kan jij onze vergelijker gebruiken. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rheden is op dit moment? Voer eenvoudig de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Via de energievergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Rheden, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Middels jouw input in de vergelijkingstool zoeken jullie moeiteloos een overeenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Rheden

 • Vattenfall: Powerdeal
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Greenchoice: Goede korting
 • Budget Energie: Online meterstanden doorgeven
 • NLE: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Transparant en eerlijk
 • Engie: Exclusieve kortingen
 • Oxxio: Oxxio App voor mobiel
 • Pure energie: Aantrekkelijke cashback
 • Powerpeers: Goede cashback
 • Delta: Altijd een eerlijke prijs

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen augustus 2021)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de onkosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder in Rheden heet Liander. Ook calculeert de Gasunie aparte tarieven per regio voor het gastransport via haar netwerk. Gemeente Rheden behoort tot gasregio 1. Dit mondt uit in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Facts and figures Rheden

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Rheden
 • (Regio) nummer: 026
 • Inwoners: 43824
 • Postcodegebied: 6991
 • Lokale wijk: Dieren

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,760
 • Stroomtarief kwh: €0,234
 • Gem. gasverbruik: 1.495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.949 kWh
energie-vergelijken-rheden

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Rheden ligt dit gemiddeld op 1.495 m3 en nog eens 2.949 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je opwekt. De genoemde zaken dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Aangaande prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het voordeliger om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle interessante aanbieders van energie. Bij alle abonnementen tref jij informatie zoals herkomst van stroom en gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Rheden, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die klopt met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie leverancier beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de onderneming. Denk aan www.vattenfall.nl en www.mainenergie.nl. Jouw nieuwe leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Rheden


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan wel €395 bonus betekenen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.nl bekijk jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bespaaradvies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktische tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bespaaradvies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bezuinigtip 5: kies voor een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Rheden. Daarna betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Rheden. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een jaarcontract ontvang je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal verzorgt de gekozen gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare partij. Bijv. Engie, Powerpeers of natuurlijk Vastelastenbond. Daarna beslis je over het moment waarop het contract ingaat. De aanstaande energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.nl, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Rheden vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Rheden en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Rheden

Tal van aanbieders verschaffen vandaag de dag groene stroom in Rheden. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt illegitiem “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Rheden vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Rheden onderscheiden we nogal wat plannen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6990, 6991. In de buurt van wijk Dieren, Rheden, Velp kan je wellicht heel gunstig meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Gelderland helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Budget Energie kosten.


Alle plaatsen in deze gemeente