Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Westervoort

Meteen energie vergelijken in Westervoort? Door gebruik te maken van deze website achterhaal je probleemloos alle beschikbare aanbieders als bijv. Essent en Vandebron. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Westervoort de laagste prijs biedt. Daarbij check je via de energievergelijker waardevolle info over zaken zoals verschillende gasregio’s en vaste en variabele tarieven. Tevens bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Westervoort (www.westervoort.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,766
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,240
Gemiddeld verbruik: 1.450 m3 en 3.132 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle leveranciersvergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 215,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Westervoort?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Westervoort. Dit varieert van NLE tot en met Energiedirect, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment is het aanbod ongeveer 60 leveranciers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden! Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Westervoort is voor jouw verbruik? Voer gemakkelijk jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas en stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een storing, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Aan de hand van de vergelijkingstool tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Westervoort, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Middels filters in de tarievenvergelijker vind jij zonder problemen een energiecontract dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Westervoort

 • Vattenfall: Verschillende termijnen
 • Essent: Scherpe welkomstkorting
 • Eneco: Goede welkomstbonus
 • Greenchoice: Zon, wind, water en biomassa
 • Budget Energie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • NLE: Vaste energieprijzen
 • Energiedirect.nl: Scherpe korting
 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • Oxxio: Beste overstapproces
 • Pure energie: Goede overstapkorting
 • Powerpeers: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Delta: Scherpe overstapkorting

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen augustus 2021)

De producten van gas en stroom organisaties en de kosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er meerdere netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Westervoort betreft Liander. Eveneens verwerkt de Gasunie separate tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Westervoort valt onder gasregio 1. Dit komt overeen met een opslag van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Westervoort

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Westervoort
 • Regionummer: 026
 • Bewoners: 15001
 • Hoofdpostcode: 6931
 • Populaire wijk: Wijk

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,766
 • Stroomtarief kwh: €0,240
 • Gem. gasverbruik: 1.450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.132 kWh
energie-vergelijken-westervoort

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de basisinformatie. Dit zijn grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Westervoort is dit gemiddeld zo’n 1.450 m3 en 3.132 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. De genoemde zaken hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Wat betreft abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van elk contract zoek je data zoals type stroom/gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Westervoort, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die klopt met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een populaire korting gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de energieleverancier. O.a. www.powerpeers.nl en ook www.qwint.nl. De gekozen energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Westervoort


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan soms wel €300 bonus betekenen. Daarentegen, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter tref je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bezuinigtip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktische tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaartip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bezuinigadvies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Westervoort. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Westervoort. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt je gekozen energiemaatschappij het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe maatschappij. Populaire bedrijven zijn Energiedirect, Delta of Vrijopnaam. Daarna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Je betreffende energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Via www.energiehunter.nl bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.nl, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lagere onkosten en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Westervoort vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Westervoort en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Westervoort

Het gros van de energie aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Westervoort. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Neem dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Westervoort vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Westervoort zijn er diverse activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6930, 6931, 6932. In de buurt van wijk Wijk 00 kan je soms zeer betaalbaar meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Gelderland volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over Eneco vergelijken.