Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Renkum

Snel energie vergelijken in Renkum? Dankzij www.energiehunter.nl achterhaal je supersnel alle verkrijgbare leveranciers als bijv. Essent en Vandebron. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Renkum het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien check je op onze website nuttige informatie informatie over zaken als gastarieven en slimme thermostaten. Voorts bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Renkum (www.renkum.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,759
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,233
Gemiddeld verbruik: 1.480 m3 en 2.918 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders naast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 240,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWelke energieleverancier kiezen in Renkum?

Er zijn best veel energieleveranciers beschikbaar in Renkum. Van Budget Energie tot een speler als Essent, de keuze is enorm. Hedendaags zijn het zo’n 55 bedrijven. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden! Bekijken welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Renkum is voor jouw verbruik? Vul hierna jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Via onze vergelijker ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Renkum, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van keuzes in de Energiehunter ontdekken jullie probleemloos een contract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Renkum

 • Vattenfall: Aantrekkelijke korting
 • Essent: Hoge welkomstkorting
 • Eneco: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Greenchoice: Transparant en eerlijk
 • Budget Energie: Verschillende termijnen
 • NLE: Goede overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Diverse looptijden
 • Engie: Scherpe cashback
 • Oxxio: Inzicht in energiegebruik
 • Pure energie: Handige website
 • Powerpeers: Diverse looptijden
 • Delta: Scherpe overstapbonus

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen augustus 2021)

De producten van aanbieders en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat beheerders actief zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Renkum heet Liander. Daarbij neemt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Renkum is ingedeeld in gasregio 1. Dit houdt in een bijdrage van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Renkum

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Renkum
 • (Net) nummer: 0317
 • Inwoners: 31254
 • Postcodegebied: 6871
 • Wijk: Renkum

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,759
 • Stroomtarief kwh: €0,233
 • Gem. gasverbruik: 1.480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.918 kWh
energie-vergelijken-renkum

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Renkum is dit gemiddeld zo’n 1.480 m3 + 2.918 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. De genoemde zaken hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Vaak is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle grote aanbieders van energie. Bij alle pakketten achterhaal jij gegevens met betrekking tot type energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Renkum, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een populaire prijsaanbieding beschikbaar? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de aanbieder. Zoals www.greenchoice.nl en ook www.huismerkenergie.nl. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Renkum


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan meer dan €280 besparen. Toch, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina lees jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bezuinigtip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bezuinigadvies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktisch advies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Renkum. Zo betaal je het minst voor je energie. Echter, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Renkum. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard faciliteert jouw betreffende energieleverancier de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Onder andere Engie, Vandebron + E-on. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Dankzij www.energiehunter.nl ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.nl, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Via lagere onkosten en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Renkum vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Renkum en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Renkum

Een aanzienlijk deel van de organisaties ondersteunen onderwijl groene stroom in Renkum. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist “groen” genoemd. 100% zeker weten dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval de optie “100% groene stroom uit NL”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Renkum vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Renkum zien we allerlei plannen binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6870, 6871. Wanneer je woont in wijk Renkum, Oosterbeek, Doorwerth kan je steeds vaker vrij voordelig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Gelderland helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Huis met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bekijk ook GreenChoice kosten.


Alle plaatsen in deze gemeente