Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Wageningen

Snel online energie vergelijken in Wageningen? Middels de Energiehunter vergelijk je overzichtelijk alle bekende bedrijven zoals Vattenfall en Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Wageningen het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens tref je op deze pagina nuttige info info over items als energiebesparing in huis en zakelijke energie. Tevens bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wageningen (www.wageningen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,764
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,238
Gemiddeld verbruik: 1.421 m3 en 3.070 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersin een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 440,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWat zijn populaire energieleveranciers in Wageningen?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Wageningen. Dat loopt uiteen van Budget Energie tot Essent, er zijn opties bij de vleet. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 50 energie aanbieders. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Liander. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval biedt onze tool de oplossing. Benieuwd welke aanbieders je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wageningen is op dit moment? Geef hieronderde eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, energie-aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Middels onze vergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Wageningen, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v de keuzevakjes in onze vergelijker zoekt men zonder problemen een energieovereenkomst dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Wageningen

 • Vattenfall: Transparant en eerlijk
 • Essent: Duidelijke facturen
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Greenchoice: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Budget Energie: Ook zakelijke gebruikers
 • NLE: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Energiedirect.nl: Met praktische energie-bespaartips
 • Engie: Eigen account
 • Oxxio: Gemiddelde review: 7,1
 • Pure energie: Scherpe korting
 • Powerpeers: Hulp bij overstappen
 • Delta: Altijd een eerlijke prijs

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen augustus 2021)

De condities van aanbieders en de prijzen kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Wageningen heet Liander. Tevens rekent de Gasunie individuele tarieven per regio voor het transporteren van het gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Wageningen vinden we terug in gasregio 1. Dat vloeit voort in een opslag van €0,00518 per M3.

Informatie over Wageningen

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Wageningen
 • (Regio) nummer: 0317
 • Aantal inwoners: 37837
 • Postcodegebied: 6701
 • Veel gezochte wijk: Stedelijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,764
 • Stroomtarief kwh: €0,238
 • Gem. gasverbruik: 1.421 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.070 kWh
energie-vergelijken-wageningen

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Wageningen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.421 m3 & 3.070 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze factoren dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Door de bank genomen is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle grote aanbieders van energie. Van ieder abonnement bekijk jij details over herkomst van stroom en gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Wageningen, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie prijsaanbieding tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de maatschappij. Dit kan zijn www.energiedirect.nl of www.anode.nl. Jouw aanstaande aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Wageningen


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan soms wel €250 winst geven. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand vind je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigtip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Tip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bespaartip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Praktisch advies 5: neem een energiezuinige airco

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Wageningen. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Wageningen. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans faciliteert je toekomstige energieleverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een beschikbare maatschappij. Denk aan Energiedirect, Budget Energie en ook Qwint. Vervolgens bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Je aankomende maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van Energiehunter.nl bekijk je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.eon.nl, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lage prijzen en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Wageningen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Wageningen en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Wageningen

Veel energiemaatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Wageningen. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Ga dan voor zeker voor “100% groene stroom uit NL”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Wageningen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Wageningen bestaan er verscheidene initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6700, 6701, 6702, 6703, 6704, 6705, 6706, 6707, 6708, 6709. Als bewoner van wijk Stedelijk gebied, Landelijk gebied kan je soms tegen een gunstig tarief deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Gelderland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze 5 handige bespaartips of check sites van pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Essent vergelijken.