Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Druten

Eenvoudig energie vergelijken in Druten? Via Energiehunter.nl vind je eenvoudig alle beschikbare maatschappijen. Je kunt denken aan NLE en Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Druten voor jou de beste prijs heeft. Daarbij lees je via de energievergelijker praktische informatie over zaken als bijv. verbruik in de regio en salderen. Voorts vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Druten (www.druten.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,763
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,206
Gemiddeld verbruik: 1.480 m3 en 3.010 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Enorme besparingen tot wel € 435,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapWat zijn goede energieleveranciers in Druten?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Druten. Dat loopt van Delta tot bijvoorbeeld Essent, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 40 aanbieders. Deze maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Liander. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context kun jij bij ons terecht. Weten welke energieleveranciers in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Druten voor jou is? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een storing, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Nederlander een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. D.m.v de energiehunter tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Druten, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van keuzes in de prijzenvergelijker detecteer je eenvoudig een energieproduct dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Druten

 • Vattenfall: Eigen account
 • Essent: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Greenchoice: Online grip op je kosten
 • Budget Energie: Groen en toch goedkoop
 • NLE: Handige website
 • Energiedirect.nl: Hoge korting
 • Engie: Beoordeeld met een 8.4
 • Oxxio: Scherpe overstapkorting
 • Pure energie: Stroom uit eigen zonne-energie projecten
 • Powerpeers: Eigen energie delen
 • Delta: Handige website

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen augustus 2021)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Druten betreft Liander. Daarnaast hanteert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het transport van gas via haar leidingnet. Gemeente Druten behoort tot gasregio 1. Dit houdt in een opslag van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Druten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Druten
 • Netnummer: 0487
 • Inwoners: 18407
 • Centrale postcode: 6651
 • Wijk: Druten

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,763
 • Stroomtarief kwh: €0,206
 • Gem. gasverbruik: 1.480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.010 kWh
energie-vergelijken-druten

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste je huis en woningdetails. Dit gaat over samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Druten ligt dat gemiddeld op circa 1.480 m3 en nog eens 3.010 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Dit alles zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Inzake prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het gunstiger om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle erkende aanbieders + contracten. Bij ieder contract check je gegevens zoals herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Druten, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie korting gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.nle.nl of natuurlijk www.fenor.nl. De nieuwe aanbieder regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Druten


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan wel €290 opleveren. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna check jij 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktisch advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bespaaradvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bezuinigadvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaaradvies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Druten. Zo realiseer je de hoogste besparing. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En tevens ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Druten. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal regelt je toekomstige energie-organisatie de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Oxxio, Powerpeers of UnitedConsumers. Hierna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie betreffende energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door Energiehunter.nl vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.anode.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lage kosten en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Druten vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Druten en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Druten

Bijna alle energiemaatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Druten. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen gas/elektra uit Nederland”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Druten vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Druten onderscheiden we nogal wat initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6650, 6651, 6652. In huizenbezitter in wijk Druten, Puiflijk, Afferden, Deest, Horssen kan je in toenemende mate heel gunstig meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Gelderland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bezoek ook Engie tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente