Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Wijchen

Snel online energie vergelijken in Wijchen? Dankzij deze website tref je overzichtelijk alle interessante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Pure Energie & Engie. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Wijchen voor jou de beste prijs heeft. Bovendien tref je op deze pagina handige informatie over onderwerpen zoals overstappen en verschillende contracttypes. Ook bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wijchen (www.wijchen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2021€0,767
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2021€0,241
Gemiddeld verbruik: 1.465 m3 en 3.163 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties bij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Enorme besparingen tot wel € 390,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWat zijn populaire energieleveranciers in Wijchen?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Wijchen. Van GreenChoice tot aan Essent, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment tellen we ruim 50 energie aanbieders. Deze maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Liander. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kun jij bij ons terecht. Achterhalen welke energie-organisaties er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wijchen is in augustus 2021? Vul eenvoudig de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Is er stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze vergelijker bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Wijchen, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Dankzij selecties maken in de energievergelijker zoeken jullie simpel en snel een overeenkomst dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Wijchen

 • Vattenfall: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Inzicht & besparen
 • Greenchoice: Hoge overstapkorting
 • Budget Energie: Uitstekende klantenservice
 • NLE: Hoge korting
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • Oxxio: Binnen 5 dagen actief
 • Pure energie: Transparant en eerlijk
 • Powerpeers: Korting tot €225
 • Delta: Stroom van windmolens op de Oesterdam

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen augustus 2021)

De producten van energie-organisaties en de prijzen verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in Wijchen betreft Liander. Bovendien rekent de Gasunie individuele tarieven per regio voor het transport van gas via haar leidingnet. Gemeente Wijchen behoort tot gasregio 1. Dat vloeit voort in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Wijchen

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Wijchen
 • (Net) nummer: 024
 • Aantal inwoners: 40814
 • Postcode: 6601
 • Veel gezochte wijk: Wijchen

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,767
 • Stroomtarief kwh: €0,241
 • Gem. gasverbruik: 1.465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.163 kWh
energie-vergelijken-wijchen

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste jouw basisgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Wijchen is het gemiddelde verbruik ong. 1.465 m3 & 3.163 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van abonnementen kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het slim om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle populaire aanbieders van energie. Bij elk contract check je details m.b.t. type stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Wijchen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die past bij jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire korting beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de energie-onderneming. Onder andere www.engie.nl + www.anode.nl. De nieuwe energie-aanbieder regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Wijchen


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in augustus 2021 kan wel €355 voordeel geven. Toch, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder vind jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Advies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaaradvies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaartip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Wijchen. Zo betaal je het minst voor je energie. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in augustus 2021 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En misschien krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Wijchen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg je alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verwerkt jouw gekozen energiemaatschappij de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de voordeligste leverancier. Bijv. Engie, GreenChoice en Energie VanOns. Tevens beslis je over het moment waarop het contract ingaat. De aankomende gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Middels de Energiehunter tref je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.hvcgroep.nl, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Wijchen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Wijchen en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Wijchen

Het gros van de aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Wijchen. Toch zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groen uit Nederland”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Wijchen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Wijchen onderscheiden we verscheidene stappen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6600, 6601, 6602, 6603, 6604, 6605. In de buurt van wijk Wijchen buitengebied, Wijchen kern, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Alverna kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Gelderland hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips en bezoek pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bezoek ook Energiedirect vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente